Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné.
La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné.

Quota especial de 600 permisos per a l’estiu per a restauració i hoteleria


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Després del “bon funcionament” de la prova pilot de l’estiu passat, el Govern ha acordat una nova quota especial d’autoritzacions d’immigració per a aquesta temporada estival, segons ha anunciat la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, que ha precisat que aquests permisos temporals van adreçats al sector hoteler i de la restauració.

Molné, que ha remarcat per al Govern “és important que les empreses tinguin mà d’obra suficient”, ha detallat que la quota per a aquesta temporada serà de 600 autoritzacions, de les quals 550 es corresponen a permisos d’immigració temporals i 50 a permisos de treball temporal fronterer, un contingent que, com s’ha fet els darrers anys en els diferents reglaments de quotes d’immigració que s’han anat aprovant, és ampliable en un 30% si fos necessari.

La ministra, que ha explicat que els permisos es podran sol·licitar des del dia que es publiqui al BOPA i fins al 15 de setembre i que tindran vigència fins al 31 d’octubre, ha destacat que per fixar el nombre d’autoritzacions disponibles l’executiu s’ha basat en l’experiència de la temporada passada, en què es van concedir més de 1.700 permisos, 1.200 a treballadors que venien de la temporada d’hivern i 575 a nouvinguts. Tot i que en la quota d’enguany no hi ha prevista l’exempció legal que es va fer l’any passat per tal que els treballadors poguessin enllaçar les dues temporades sense haver transcorregut els cinc mesos que preveu la Llei qualificada d’immigració que hagin de passar entre el venciment d’un permís temporal i la sol·licitud d’un altre, Molné ha considerat que el contingent acordat serà suficient, ja que fins a 1.300 treballadors temporers han pogut accedir a un permís de residència i treball ordinari, acollint-se a la quota general, gràcies a les flexibilitzacions dels requisits que s’han portat a terme.

Així mateix, la ministra de Justícia i Interior, que interpel·lada sobre la petició de més flexibilització encara per part d’alguns sectors, ha considerat que “els requisits ja s’han flexibilitzat de manera suficient” i s'ha mostrat confiada que la flexibilització i l’accés d’aquests treballadors a la quota general no només ajudarà a pal·liar la situació de l’hoteleria i la restauració, sinó també d’altres sectors.

En aquest sentit, i preguntada sobre la possibilitat de decretar alguna altra quota especial específica per exemple per al comerç, Molné ha indicat que s’analitzarà la situació un cop finalitzat el termini perquè els temporers que compleixin els requisits puguin passar a la quota general, però no ha descartat que es pogués fer si fos necessari. No obstant això, ha advertit que quan s’obre una quota de temporada se suspèn la quota prorrogable i, per tant, “si obrim una quota temporal per al comerç, no podrem donar permisos per la via regulable”.

Nous requisits econòmics per optar al reagrupament

La titular de Justícia i Interior ha informat també de la modificació del reglament del Servei d’Immigració per tal d’elevar els requisits econòmics exigibles a la persona que vulgui sol·licitar el reagrupament familiar. Així, si fins ara es demanava a la persona que acredités que la suma dels seus ingressos era del 100% del salari mínim per a ell, del 70% per a cada un dels adults que es volgués reagrupar i del 40% del salari mínim per a cada menor d’edat, ara el sol·licitant d’agrupament familiar haurà de justificar que la suma dels seus ingressos és del 100% del salari mínim tant per a ell com per cada persona adulta i del 70% del salari mínim per a cada menor.

Molné ha justificat aquesta modificació per l’increment del cost de la vida al país davant el qual es vol “evitar fer caure en la precarietat les famílies”. I és que el Govern “vol que quan una persona reagrupa la seva família tingui els mitjans suficients per poder viure dignament al país”.

immigració
quota
permisos
estiu
restauració
hoteleria

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

I on viuran? Sota el pont? "es vol “evitar fer caure en la precarietat les famílies”" - Aixo es nota en llacrcessibilitat de les vivendes i els lloguers.
Això és el que passa quan vens un país en comptes de protegir-lo. Inversió/blanqueig en la construcció "NO" destinada a l'habitatge dels residents, propietaris que foten fora als llogaters que porten tota la vida perquè es volen pugen al tren de la bombolla immobiliària etc etc. Passa a tot arreu Barcelona i altres capitals (i també per causa els pisos turístics). Però a Andorra podien haver sigut més respectuosos amb la gent d'aquí i amb la natura, podien haver sigut més intel·ligents de cara a un futur més sostenible, però NO! Resultat: els treballadors qualificats foten el camp per no gastar-se la nòmina en el lloguer, o no vénen a viure aquí pel mateix motiu i tenim gent desesperada com Peruans dels quals després abusen... Però oju, a les campanyes venen una "Andorra Selected"... quan tot plegat és un "Disaster" (Ho poso en anglès que si no els de Govern no ho entenen pel que es veu) Nosaltres patim dia a dia, però ells tindran el que es mereixen també quan tot exploti, i la cosa ja comença, la gent ja parla d'esclavisme a Andorra etc etc, quina imatge més deplorable!!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte