Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de abelis

Albert Belis

Periodista

 

 

El soroll o com patir en silenci
El soroll és aquell company de viatge que donem per descomptat i, per tant, gairebé mai ens queixem per la seva presència, la considerem inevitable. Sobretot ara que l’estiu ens deixa inevitablement i desgraciadament ens adonem que se’ns ha fet, un altre any, més present que mai. 

Alguns diuen que viure a Andorra és fer-ho a la muntanya, envoltat de naturalesa, i segurament és cert, no dic que no, però hi ha dies, sobretot a l’estiu perquè has d’obrir la finestra per no passar calor, que almenys a la zona on visc, hem d’aguantar una gamma més variada de sorolls que quan vivia a Barcelona, teòricament una ciutat on la fressa forma part del paisatge. 

Una nit d’estiu qualsevol, a determinades zones d’Andorra és la representació perfecta de l’enrenou infinit que se’t fica a dins del cervell. I no és que no sentis la televisió, l’ordinador, el mòbil o la persona que t’està parlant davant teu, és que no et sents ni a tu mateix ni els teus pensaments. 

No entenc per quin estrany motiu hi ha cotxes i motos que consideren que les hem de notar des de casa, com si estiguessin al menjador. És com si jo amplifiqués el volum del televisor des de la finestra i tothom que passés l’hagués d’escoltar tant si li agrada com si no. 

A més, tinc la mala sort que visc a l’únic lloc on, tot i fer-hi obres fa poc (capítol de soroll a part es mereixen) no van pensar a col·locar-hi les elevacions del terreny als passos de vianants, de manera que alguna nit el carrer es converteix en el circuit de Montmeló en petit. Crec que ens mereixem viure amb una relació més ponderada amb el soroll.

Compartir via

Comentaris: 6

Comentaris

És molt fàcil, si la policia permet i no multa aquests tipus de conductors de cervell minúscul que es pensen que fent soroll compensen la mesura de la seva virilitat, i que es pensen que les carreteres d'Andorra són un circuit privat, ens haurem de fotre i empassar. Per a la gent amb una mica de seny ens atordeix els sentits i la ment, però per ells, el run run del seu motor omple el buit del seu cervell per evitar l'eco i els crits d'auxili de l'única neurona que els hi queda en peu.

La potencia dels seus motors compensa altre tipus d'impotencia...ho dic per experència i si no probeu de mantenir una relació o conversa amb aquests garrulos, tenen més inseguretat dins del seu cos que a una presó de Colombia

D'això es diu "contaminació acústica". N'hi ha per tot arreu al país. Afortunadament tenim espais no gaire llunyants on poder fugir escapant d'aquesta bogeria. Pel tema del soroll dels cotxes concretament, mentre siguin considerats un símbol d'estatus social no hi ha res a fer.

Que guapo es este Albert

Ells es pensen que és un símbol d'estatus, als altres ens la sua molt. A mi em dones l'opció de triar, i no em gasto la pasta en un vehicle tan estúpid i inutil...

Jo tampoc penso invertir ni un euro per tenir un vehicle, ni menys encara en un pis d'aquests que es venen com a d'alt standing i surts al balcó i lúnic que fas és respirar el fum dels cotxes que pugen i baixen, com els pisos que van fer al costat del casino, a Prat de la Creu, per no parlar dels que estan fent a l'avinguda Meritxell, quins tips de sentir sorollam de cotxes, motos, camions, busos... Un lujo, vaya.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte