Diari digital d'Andorra Bondia

La polèmica de les cabanes: llegir sense entendre


Escrit per: 
Consell editorial

Poques vegades una proposta tan benintencionada ha sigut tan malinterpretada. Ens referim a les “cabanes entre els arbres” que els arquitectes apuntaven ahir com una de les mesures que podien ajudar si no a resoldre, com a mínim a pal·liar el greu problema de l’habitatge. Una entre moltes, entre les quals en destaquen algunes de tan sensates com la substitució de la cessió dinerària en sòl urbà per pisos que gestionaria l’Institut de l’Habitatge, i establir el percentatge que cada nova promoció hauria de destinar al lloguer assequible. Per no parlar d’estimular les cooperatives de propietaris, que sona avui i aquí gairebé a ciència-ficció. Tot això va quedar opacat per les “cabanes entre els arbres”. Sembla que alguns ni es van molestar a anar més enllà del titular i van donar per fet que els arquitectes proposaven confinar els temporers en una mena de precàries estructures de canyes dignes de Tom Sawyer. És cert: potser si en lloc de cabanes n’haguessin dit mòduls prefabricats s’hauria entès millor o no s’hauria descartat directament com una ocurrència. Però només calia acabar de llegir l’article per veure que els arquitectes es referien a mòduls com els que alguns dels que ara en despotriquen probablement hagin llogat (a preu d’or) quan van  de vacances. A peu de pistes per reduir desplaçaments, i econòmicament més viables que no aixecar blocs de nova planta. És una idea. Discutible, és clar, però potser hauria merescut alguna cosa més que no l’escarni i la sobreactuació.

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Traieu-li elnteclat de fer editorials als propietaris del diari de CC i torneu-lo a la redacció. Que porteu i s quants editorials que us cobriu de glòria. Mòduls prefabricats o cabanes a 1600 m a l'hivern ès un despropòsit, per molt aïllant que li fiquis.
Doncs a mi em sembla una bona idea. De fet, penso que n'hi ha molts que canviarien els pisos on viuen, foscos i sense balcó, amb vistes al ciment i l'agradable soroll i contaminació dels vehicles entrant per les seves finestres, per una cabana ben pensada en plena naturalesa. Estem en un moment de la història en el qual parlar s'ha convertit en un acte gairebé suïcida, perquè als que tenim orelles ens ha donat per entendre les coses del revés i a qui opina i proposa, en aquests cas els arquitectes, se'l tritura a base de comentaris sense solta ni volta. Bravo per la mesura

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte