Diari digital d'Andorra Bondia

La llibertat d’expressió, empara la mentida?


Escrit per: 
Consell editorial

El que es dirimia ahir a la Batllia, per molt que l’acusada insistís en el contrari i així se n’hagin fet acríticament eco mitjans de comunicació estrangers i organitzacions internacionals de tanta solvència com Amnistia Internacional, no era si Vanessa Mendoza té dret o no a defensar l’avortament emparant-se en la llibertat d’expressió. Això ningú no li ho ha discutit mai, i la millor prova és l’existència d’altres entitats que des de fa anys demanen amb tota normalitat la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs. Tampoc es dirimia si el delicte que se li imputa, el desprestigi de les institucions, és o no homologable als sistemes penals del nostre entorn. Aquest és un debat interessantíssim, però que ahir no tocava. El que es dirimia ahir i haurà de sentenciar el Tribunal de Corts el 17 de gener és si enarborant la llibertat d’expressió i ni que sigui per una causa noble, una activista –o qualsevol ciutadà– té dret a mentir, com va fer Mendoza l’octubre del 2019 a la Comissió per a l’eliminació de la discriminació contra les dones de l’ONU quan va afirmar que els serveis socials retiren de forma “massiva” els nens de les dones amb pocs recursos econòmics per donar-los després en adopció. Una afirmació certament inquietant... si fos certa, però que no s’ha provat mai, que tampoc no es va provar ahir i que posa en la diana els funcionaris de serveis socials. Havia de mirar el Govern cap a un altre costat davant d’una acusació d’aquesta magnitud?

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Un activista no pot anar a la onu, al consell d’europa o al bar de la cantonada, dient-les de l’alçada d’un campanar, com va fer a tv3, dixant al país, incloent-nos als ciutadans, a l’alcada de vetum. Si va mentir deliberadament, que apechugui. Mentrestant pot anar fent les seves manis amb amigues de barcelona
Digueu el que digueu Andorra és la hipocresia elevada a la màxima potència, hagi mentit o no aquesta senyora, ja sabem bé el que surt a la llum o es tapa segons conveniència. D'entrada tots els mitjans tenen lligades les mans a mitges, ja que alguns són propietat de fulanito o menganito, i, per altra banda, molta temàtica LGTBI, tenim alguns polítics gais i tot pinta super cool (com dirien a una campanya de les d'Andorra World, d'aquelles que s'escapen al filtre del català ejem ejem...) però les donen no tenen dret a decidir sobre el seu cos, que SEU, i això és una vulneració de drets bàsics, us agradi o no, aquesta si és la veritable "VERITAT". Si als homes la llei no us limita el que heu de fer amb el vostre cos, no veig perquè a les dones si. Nosaltres som les que patim en un part i en l'embaràs i la decisió es nostra ( si una criatura ha de sortir del nostre cos o no, i si és convenient per nosaltres o no). Ja n'hi ha prou de feudalisme no? Si ho veu tothom, els de fora la UE, Amnistia, inclosos els youtubers que estan instal·lats aquí que com veieu parlen meravelles...i no sóc fan, però hi ha ha part de veritat en el que diuen. Prova: quant ha costat fer una manifestació com deu mana? D'això parlo, de què uns tenen dret a fer i desfer i manipular, i els altres ben calladets amb perfil baix i empassant-se tot. Si ha mentit o no, és un altre tema, però les "manis" com tu dius, són les que històricament ens han ajudat a adquirir drets, i no sols a les dones, així que si tu no ets de manis, ets un problema per la societat.
Jo el que vull saber, és per què als anuncis de Creand Crèdit Andorrà fan servir el rostre d'una dona jove i guapa per anunciar que fan una xerrada o que han guanyat un premi. Ja està passat de moda aquesta manera de fer publi, no us sembla?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte