Diari digital d'Andorra Bondia
El president suplent del grup demòcrata, Miquel Aleix, acompanyat del conseller general Marc Ballestà, aquest divendres al matí.
El president suplent del grup demòcrata, Miquel Aleix, acompanyat del conseller general Marc Ballestà, aquest divendres al matí.

DA es congratula que Andorra "surti airosa d'aquesta important crisi del sistema financer"


Escrit per: 
Agències

El president suplent del grup parlamentari demòcrata, Miquel Aleix, ha valorat molt positivament que la venda de Vall Banc s'hagi pogut dur a terme perquè els clients podran recuperar els seus estalvis, perquè el personal de BPA podrà passar majoritàriament a Vall Banc i tindran "una seguretat professional", i perquè aquesta resolució "demostra que hi ha una seguretat i que "sortim airosos d'aquesta important crisi que ha patit el sistema financer". Amb tot, Aleix ha lamentat que, tal com ja havia alertat l'AREB a la comissió especial de vigilància, els preferentistes, en ser persones situades en el nivell de prelació, "malauradament perdran el valor de les seves preferents". 

Miquel Aleix ha remarcat que tenen plena confiança en l'AREB i la decisió presa. Així, preguntat sobre el preu de la venda, s'ha mostrat convençut que l'AREB "deu haver estudiat el preu i la valoració que havia de ser exigida", i confia que el comprador, JC Flowers, complirà en el fet de ser "una oferta més en el sistema financer del Principat i de donar seguretat a la nostra plaça financera". 

“El mal moment que hem passat arriba a la seva fi” 
Per la seva banda, el síndic general, Vicenç Mateu, ha definit la compra de Vall Banc per JC Flowers com una “bona notícia”, la qual permet que “el mal moment que estem passant” estigui arribant “a la seva fi, seguint el full de ruta previst”. Mateu, que ha fet aquestes declaracions durant l’acte de lectura pública del Quixot celebrat a l’Ambaixada espanyola, ha afegit que confia que, un cop es concreti la venda, aquesta sigui “un pas ferm per poder tornar a recuperar la normalitat, tant dels clients del banc com dels mateixos treballadors”. Tot plegat per “tornar a donar solidesa a la plaça financera andorrana”.

DA
Miquel Aleix
Vall Banc
Sistema Financer
Comentaris: 1

Comentaris

Andorra surt airosa? No pagar les preferents crearà un escàndol similar al de Bankia. BPA era totalment solvent per pagar les preferents. Bankia no. Ara BPA no es solvent perque s'han valorat els seus actius molt per sota del seu preu, fent-ho pagar a accionistes, administradors i directius i preferentistes. Ja en parlarem de com acabarà tot això... De moment, la credibilitat del sistema financer andorrà ha quedat molt malmès, i recordem que l'estat andorrà depèn de forma absoluta del seu sistema financer...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic