Diari digital d'Andorra Bondia
Un nou atac hacker provoca talls en el servei d'internet i telefonia mòbil
Un nou atac hacker provoca talls en el servei d'internet i telefonia mòbil

Un atac hacker contra diversos servidors andorrans afecta el servei d’Internet


Escrit per: 
Redacció

La xarxa d’Andorra Telecom ha estat víctima aquest matí d’un atac informàtic massiu contra diversos servidors afectant la navegació per Internet. Els primers problemes s’han començat a produir a les 10:30 hores del matí amb la primera onada. A diferència dels atacs produïts a principis d’estiu, en aquest cas la metodologia ha estat diferent. En lloc d’un de gran dimensió contra una única adreça se n’han produït de múltiples i selectius contra adreces d’Andorra Telecom amb diverses modalitats.

L’afectació s’ha produït principalment al llarg del matí entre els clients dels paquets d’Internet mini i comerç que tenien dificultats de connexió i amb la navegació a través de 3G i 4G. Posteriorment, al voltant de dos quarts de dues de la tarda els atacs han incidit també aleatòriament en el servei d’accés a internet. La totalitat dels serveis han quedat restablerts a un quart de tres de la tarda, un cop mitigats els atacs dels hackers.

El director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha explicat que resulta molt difícil de precisar el nombre de clients afectats pels talls ja que l’atac s’ha perllongat al llarg del matí però no ha estat uniforme. Vilana ha demanat disculpes als usuaris de la parapública i ha recordat que ens trobem en una situació d’alerta a causa dels atacs externs contra servidors o la xarxa.

Andorra Telecom procedirà a presentar una denúncia a la policia andorrana contra els pirates informàtics, que han efectuat al llarg del matí múltiples onades d’atacs.

Els serveis tècnics d’Andorra Telecom manté la supervisió de la xarxa davant el risc que es produeixin nous atacs i insta als clients a informar sobre qualsevol disfunció en el servei, segons ha explicat Andorra Telecom en un comunicat.

Andorra Telecom
talls
internet
servei
telefonia mòbil
Comentaris: 2

Comentaris

Disculpes, potser, aceptades pero fins quand haurem d'esperar per solucionar els problemes? Deixarem de pagar les factures a Andorra Telecom el proper mes i aixi ens sentirem "compensats"?? Miilor seria que vinguin companyies de fora i hagués lliure competencia =millor servei.
Vostè és 100% correcte en tot el que diu!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic