Diari digital d'Andorra Bondia
Comença la setmana per poder caçar 143 isards

Comença la setmana per poder caçar 143 isards


Escrit per: 
Agències

Ja s’ha iniciat la Setmana de l’isard. Des d’aquest diumenge, i fins al proper 17 de setembre, un total de 569 caçadors intentaran abatre un total de 143 animals d’aquesta espècie. La població d’isards recomptats actualment s’eleva a 800, la qual cosa representa un índex de creixement del 19,87% respecte de l’any passat. Davant aquestes dades, l’índex de captura ha quedat fixat en el 17,88%. Aquestes xifres són superiors a l'any passat, quan es van autoritzar 119 captures entre 511 caçadors. Una de les novetats d’enguany ha estat la participació dels caçadors en el recompte previ d’isards que han fet els Banders. 

Des d’aquest diumenge, i fins al proper 17 de setembre, les muntanyes andorranes tindran un nou inquilí, els caçadors del país que podran abatre isards. La població d’aquesta espècia d’animals recomptats actualment s’eleva a 800, la qual cosa representa un índex de creixement del 19,87% respecte de l’any passat. 

Davant aquestes dades, l’índex de captura ha quedat fixat en el 17,88%, amb la qual cosa els caçadors que prenguin part en la Setmana de l’isard, un total de 569, podran capturar 143 animals com a màxim. Aquestes xifres són superiors a l'any passat, quan es van autoritzar 119 captures entre 511 caçadors. 

Una de les novetats d’enguany ha estat la participació dels caçadors en el recompte previ d’isards que han fet els Banders. Participar en aquestes feines ha permès que alguns caçadors podran optar a més captures. Des del Cos de Banders s’ha recordat la importància que cada caçador porti una peça de visibilitat de color taronja i la necessitat que s'anelli l'animal un cop abatut i s'avisin els Banders per tal de poder fer el control morfobiomètric de la peça.

Setmana de la caça comença a l'estiu amb el recompte dels isards, per determinar quants se'n podran caçar. Durant els dies de caça, a més, s'encarreguen de fer un control de vigilància per tal que tots els aficionats compleixin la normativa.

caçadors
Número de vots: 138
Comentaris: 2

Comentaris

Alguns esperem el dia que s'aboleixi aquesta tradició, no diu gran cosa de les persones. Afusellar un munt d'exemplars dels pocs animals lliures i plenament adaptats al nostre paisatge de muntanya del Pirineu que ens queden, a canvi d'un retorçat minut d'eufòria immerescuda. Espero poder llegir la notícia que es cassi i faci pagar la multa corresponent a algun dels molts caçadors que se sap que no respecta la quantitat de preses a batre cada any, també.
I ha altres maneres de controlar la població d'isards al s.xx1. Organitzeu safaris fotogràfics ...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic