Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Sandra Cano

Sandra Cano

Coordinadora local de SDP d'Encamp

 

 

L’associacionisme a Encamp
M’agradaria fer una referència a la importància de les associacions. Entitats que apleguen persones que s’uneixen per una mateixa causa, i busquen entre tots la manera de poder arribar a la gent, sense cap ànim de lucre personal.

A Encamp tenim l’Associació d’Empreses d’Encamp (AEE), mitjançant la qual emprenedors de la parròquia després de constatar que el comerç cada vegada va minvant i que el Comú no destina prou recursos per a donar-hi suport, van decidir donar des de la iniciativa privada una forta embranzida a la promoció de l’activitat comercial.

L’entitat està presidida per Laurence Caragel, un jardiner encampadà, i Carmen Comas, propietària de la Tendeta, un emblemàtic establiment a la parròquia de punt i manualitats, i compta amb un bon equip.

Fa uns anys van iniciar un projecte nou que a poc a poc comença a donar fruit: el mercat d’Encamp del dissabte, així com el de Nadal.

Cada vegada és més conegut, però, que la feina que hi ha darrere és dura. No tots els dissabtes el temps els acompanya, però, forts i ferms, amb pocs recursos i justos d’ajuda, han aconseguit donar importància i presència al comerç de proximitat. Així, fer una passejada els dissabtes al matí per la parròquia ha esdevingut, a més d’entretingut, productiu.

Fomentar les compres a la vila d’Encamp és un mèrit només seu. Amb molt d’enginy i constància estan aconseguint que un projecte difícil com és mantenir un mercat comenci a ser quelcom que la gent del poble veu com a propi.

De ben segur que agrairien més ajuda perquè es fes més publicitat fora de la parròquia i el mercat d’Encamp fos més conegut.

Productes típics i de primera qualitat a bon preu és un bon reclam. Cada setmana ens sorprenen amb diverses activitats distretes: màgia, arrossades, rifes, cupons, esmorzars...

Fins i tot sorprèn agradablement la bona organització que tenen i el bon ambient que es respira entre ells.

Són una gran família que, sense cap retribució, hi deixen hores de feina, muntant i desmuntant cada dissabte les parades, passant fred i patint la calor.

Fan servir l’enginy per aconseguir més associats i més diners a través de rifes i venda de participacions per Nadal.

Realment fan una cursa de fons, perquè creuen en els seus negocis i busquen la manera que es coneguin fora de la parròquia.

Per aquest motiu, cal felicitar aquesta associació de comerciants d’Encamp per la lluita diària que fan per mantenir el comerç de proximitat viu.

Convindria tanmateix que poguessin tenir molts més recursos i una mica més de suport de l’administració comunal, que podria invertir en publicitat fora de la parròquia, per afavorir la vinguda de més visitants els dissabtes a Encamp.

Comentaris: 2

Comentaris

Molt bona iniciativa. He estat sorpresa de lo bé que està aquest mercat dels dissabtes!!!

Dell Comú d'Encamp no podem esperar que comuniqui. No ho fa.
Abans t'assebentes d'activitats que fan a d'altres parroquies que a la nostra. 4 cartells pel poble no son, ni seràn mai suficients. Hem d'utilitzar tots els mitjans que es puguin. Fins i tot de vegades veus que hi ha hagut una activitat a les xarxes socials a posteriori, i son mitjans gratuits!!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic