Diari digital d'Andorra Bondia
Una de les accions que ha fet la plataforma Aldosa Veïns.
Una de les accions que ha fet la plataforma Aldosa Veïns.

L’Aldosa Veïns demanarà a l’oposició que s’expressi sobre l’esmena del PS


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Un brot d’esperança. Això és el que ha suposat per als membres de la plataforma Aldosa Veïns l’esmena presentada pels consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS), destinada a suprimir la partida per a la construcció d’una Estació Transformadora i Repartidora d’energia (ETR) a la zona de la Gonarda. El col·lectiu van tenir dilluns a la nit una reunió i allà van decidir reclamar al grup parlamentari liberal i a la resta de forces del grup mixt que es pronunciïn respecte de la proposta del PS.

Els veïns remarquen que, en les trobades mantingudes amb els consellers generals liberals i del grup mixt, tots  havien assenyalat que l’única via que tenia el Consell General per actuar amb relació a aquest projecte era amb la presentació d’esmenes al pressupost del Govern del 2018. Per això, ara el grup veïnal vol moure’s ràpidament per recordar a aquests parlamentaris que, si realment volen donar suport a un canvi d’ubicació de la instal·lació, poden fer una declaració pública.
La proposta del PS d’estudiar la viabilitat del terreny a la carretera de Beixalís, que va plantejar la plataforma, ha estat rebuda com una “bona notícia” i ha fet que els veïns s’hagin sentit “una mica defensats” després que el Govern “ens tractés de bojos per presentar una alternativa”. En aquest sentit expliquen que “ens tranquil·litza veure que potser nosaltres no som els bojos o els que estem enfocant malament el tema”. Així doncs, es mostren confiats que, si tenen el suport de les altres forces del Consell General, això els permetrà guanyar temps per pensar en alternatives.
Els veïns també estan pendents del recurs contra la declaració d’interès nacional de l’ETR, que van presentar al Govern el passat 21 de desembre. En el cas que sigui desestimat, la voluntat de tots els integrants de la plataforma és emprendre accions jurídiques. I és que, tal com van declarar, “comencem a estar cansats de portar-nos bé i que els polítics juguin amb la vida de les persones” i la seva salut per un tema purament econòmic. Per aquest motiu es mostren convençuts que avui cal anar “més enllà”, “sobretot a Andorra, que és presenta com a alternativa de natura i vida sana”.
Per altra banda, la reunió de poble que projectaven convocar ha quedat ara per ara aturada. Expliquen que el Govern es va comprometre a facilitar-los informació sobre el projecte, amb la participació dels tècnics, en una trobada pública amb els veïns. La situació al Consell General, però, fa que aquesta reunió hagi deixat de tenir sentit, tal com exposen.  

Accions conjuntes amb altres plataformes

Una altra de les mesures que els membres de l’Aldosa Veïns van acordar en la reunió de dilluns va ser entrar en contacte amb altres plataformes d’arreu del país similars a la seva per proposar-los organitzar accions conjuntes. Així, veuen interessant impulsar iniciatives amb altres mobilitzacions ciutadanes que han sorgit arran d’una situació semblant a la seva, amb projectes com el de l’ETR de la Gonarda, que no han estat degudament mesurats, remarquen. Els contactes es faran en els propers dies. 

 

ETR
Aldosa
Comentaris: 2

Comentaris

Sabeu que s'ha venut el camp de la Gonarda i on es farà una urbanització de més de 50.000m², fareu la mateixa comedia?
Volem la ETR a les Paulelles ! Lluny de les cases, del poble, del trànsit per les carreteres !

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic