Diari digital d'Andorra Bondia
La zona on es planteja ubicar l’heliport nacional.
La zona on es planteja ubicar l’heliport nacional.

L’heliport és vist com un revulsiu per a la parròquia d’Encamp i La Cabeca


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’emplaçament de l’heliport nacional a la zona de Tresoles és vist com un element positiu per part del Comú d’Encamp i els promotors de la zona residencial La Cabeca, la més propera a la infraestructura. En aquest sentit, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va remarcar que tot i que la instal·lació es projecta en un indret molt proper a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, “no deixarà de ser una infraestructura que tindrem a la nostra parròquia, amb una urbanització en vies de construir-se”. Per això es va mostrar convençut que pot ser un revulsiu, “no gaire important pel poble d’Encamp però sí a nivell de parròquia”.

Torres va afirmar que ja en les primeres converses que es van mantenir amb el Govern per construir l’heliport a Tresoles es va constatar que la més propera als terrenys elegits és una zona industrial, en la qual no hi ha cap habitatge. “És una zona industrial dura i per això hi té una cabuda important l’heliport”, va destacar. Quant a la urbanització residencial que es troba més a prop de la instal·lació, a hores d’ara, és La Cabeca. Per això l’opció de construir la infraestructura en aquest indret va ser traslladada als promotors de la urbanització, que ho van veure “interessant”. El cònsol major va explicar que per a aquests pot ser un punt a favor tenir un heliport nacional a pocs minuts de La Cabeca si finalment s’hi acaben ubicant hotels o altres infraestructures. Així va argumentar que, depenent del turista, “el primer que aquest busca és proximitat” i va afegir que “si tens una urbanització propera a l’heliport pot ser un factor positiu per al desenvolupament de la urbanització”.

Torres va acceptar que el sobrevol pot afectar el poble d’Encamp però va advertir que “si hem de ser tan tiquismiquis, potser no faríem un heliport enlloc”. Així mateix va lamentar l’alarma que hi ha sempre que es parla de construir la infraestructura “quan, a dia d’avui, ja estan volant”. El cònsol major va recordar que el Comú d’Encamp ha analitzat l’opció de Tresoles des del primer moment que el Govern ho va plantejar. Fins ara s’han fet dues reunions amb el ministre d’Ordenament Territorial en les quals ha estat present la majoria i la minoria. A més va exposar que a mesura que s’han anat tenint els informes aquests han estat traslladats a la corporació. El posicionament del Comú d’Encamp ha estat sempre que si tots els informes són favorables “no hi hauria cap inconvenient”.

Torres va remarcar que s’està treballant en el projecte però que fins que no es tinguin els estudis  aeronàutics no es donarà el tret de sortida al pla especial. 

 

Previsió d’urbanitzar un 80% de La Cabeca en un termini de quatre anys

Els treballs d’urbanització de la zona residencial  La Cabeca, ubicada just al costat del túnel de les Dos Valires, segueixen en marxa. El projecte urbanístic estava desglossat en fases i en dos sectors importants i es preveia tenir urbanitzat el 80% del pla parcial en un termini de quatre anys. Així, un cop finalitzades aquestes tasques, la urbanització ja disposarà dels carrers construïts i estarà dotada de tots els serveis i, per tant, ja es podrà començar a edificar.

Des del Comú d’Encamp es desconeix si els promotors preveuen començar la construcció dels edificis un cop els terrenys estiguin urbanitzats. En aquest sentit, Torres va assenyalar que l’interès sorgeix quan ja hi ha els vials enllestits i es va mostrar confiat que un cop això succeeixi es començaran a bastir els immobles.

La Cabeca té una superfície de 155.000 metres quadrats i 500.000 metres de sostre i és el desenvolupament més gran que s’ha fet mai a Andorra. Per aquest motiu és necessari realitzar-la per fases. La previsió inicial era construir-hi hotels i comerços però també oficines i habitatges. Per això es posarà a disposició d’inversors privats.

 

heliport
Cabeca
Jordi Torres
Encamp
Comentaris: 1

Comentaris

Per anar al heliport hauran de passar per sobre d'Andorra i Escaldes? ara aguantem el soroll de l'hospital, com ha de ser, però com sigui igual per anar a Encamp, tindrem problemes.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic