Diari digital d'Andorra Bondia
Des del Punt de Trobada i fins a la frontera el radar saltarà a tots aquells vehicles que superin els 90 quilòmetres per hora.
Des del Punt de Trobada i fins a la frontera el radar saltarà a tots aquells vehicles que superin els 90 quilòmetres per hora.

Operatius els radars de la Bartra, de la frontera espanyola i d’Aixovall


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

Després que l’empresa certificadora fes les comprovacions pertinents, els dos radars de tram nous, el de la carretera general 1, des de la frontera fins al Punt de Trobada, i el de la carretera general 2, des de la sortida del túnel de les Dos Valires fins al túnel de Radio Andorra, així com el fix  d’Aixovall des de dimarts passat,   ja estan actius i en ple funcionament, segons van informar des de Mobilitat. 
Amb aquests nous aparells,  des de Mobilitat es vol homogeneïtzar la velocitat, i volen ser dissuasius en llocs en què els conductors premen més l’accelerador. De fet, el radar del tram de la Bartra està fixat en una velocitat de 70 quilòmetres per hora, i el de la carretera general 1, que va des del Punt de Trobada fins a la frontera, té una velocitat mitjana de 90 quilòmetres per hora. Precisament en aquest punt, el mateix director de Mobilitat, Jaume Bonell, va destacar que en certes hores nocturnes o, fins i tot, a primeres hores del dia, hi ha un abús de velocitat que s’havia de regular d’alguna manera. 
També s’ha ubicat un radar nou a Aixovall, instal·lat a la carretera que va des de la rotonda de la Margineda fins a la rotonda d’Aixovall, i que no és de tram, sinó que és un radar fix i està programat perquè salti i sancioni tots aquells vehicles que superin els 70 quilòmetres per hora. 

Radars fixos
Aquests nous radars s’afegeixen a la resta que ja figuren a la xarxa viària del país, que arriben ja a la desena. Segons informa la policia,  hi ha radars fixos a Sant Julià de Lòria, al túnel de la Tàpia, a la boca sud, amb una limitació de velocitat de 60 quilòmetres per hora; també a Escaldes, al túnel del Pont Pla, hi ha dos radars de tram, en sentit de pujada i baixada, amb una limitació de 60 quilòmetres per hora; a la carretera general 4, a la Massana, hi ha un radar en sentit variable, amb una limitació de 50 quilòmetres per hora; hi ha uns altres quatre radars de tram al túnel dels dos Valires, a Encamp i la Massana, en sentit pujada i baixada, a les dues boques del túnel, amb una limitació de velocitat de 80 quilòmetres per hora. També n’hi ha dos més a la urbanització Valira Nova d’Encamp, en sentit pujada i baixada, amb una limitació de 60 quilòmetres per hora; i finalment el d’Incles, a Canillo, en sentit de baixada, amb una limitació també de 60 quilòmetres per hora. 

Número de vots: 295
Comentaris: 1

Comentaris

El radar de tram de Dos Valires fins al túnel de Radio Andorra no s'està solapant amb el Radar fix de 60km/h el de Valira Nova d'encamp tal i com exposeu? És totalment certa la informació que publiqueu? gràcies!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic