Diari digital d'Andorra Bondia
La plataforma Aldosa Veïns valorarà després de la reunió quins passos segueix.
La plataforma Aldosa Veïns valorarà després de la reunió quins passos segueix.

El Govern informarà del projecte de l’ETR en una reunió de poble


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Govern i el Comú de la Massana han organitzat una reunió de poble al quart de l’Aldosa per informar als veïns del projecte de l’Estació Transformadora i Repartidora d’energia (ETR) que es vol construir a la Gonarda. La trobada, oberta a tota la població, tindrà lloc al quart el 21 de març, a les 20.30, i comptarà amb la presència dels tècnics de l’executiu i el cònsol major de la parròquia, David Baró. Està per confirmar si hi participarà algun representant de Nord Andorrà i FEDA. 
L’acte és fruit del compromís adoptat en la reunió celebrada entre el Govern i la plataforma Aldosa Veïns de presentar davant de la ciutadania el projecte de la instal·lació en detall. El portaveu del col·lectiu, Javier Iriarte, va destacar que hi ha millores que l’executiu ha introduït al disseny de l’ETR i que cal explicar com són el soterrament d’una part de la infraestructura, la reducció de la seva  mida, que ha passat a dues unitats d’alta i mitja tensió en lloc de tres, ampliar la distància respecte del camí, i ubicar-hi més barreres vegetals per reduir l’impacte visual i perquè actuïn com a pantalla. L’Aldosa Veïns preveu difondre la convocatòria de la reunió a través de fulls de mà i cartells que es distribuiran a les llars de l’Aldosa i també a la Massana per arribar a més gent. A la zona del Turó de l’Aldosa i al veïnat més proper hi ha uns 80 habitatges, mentre que a tota l’Aldosa arriben a 300. El fet és alguns dels veïns han traslladat a la plataforma que no volen participar a les accions que aquesta organitza per por de represàlies.
Després de la reunió del 21 de març, l’Aldosa Veïns es reunirà per valorar les millores que s’han introduït al projecte i decidir si són suficients o si es mantenen en la posició de demanar una ubicació alternativa i seguir endavant amb les accions jurídiques. Cal recordar que el col·lectiu va presentar un recurs contra el projecte de l’ETR i el Govern ha informat que hi donarà resposta a finals de mes. Verbalment, però, l’executiu ja ha confirmat que serà negativa i que es descarta un canvi d’ubicació de la instal·lació. Els veïns destaquen que la reunió informativa els ha de permetre conèixer els detalls del projecte final i així poder-se posicionar, ja que a hores d’ara no tenen elements per prendre cap decisió. 

Aldosa
ETR
FEDA
Número de vots: 402
Comentaris: 1

Comentaris

Només precisar que aquesta reunió es fa a petició de la Plataforma.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic