Diari digital d'Andorra Bondia
La seu central del Grup Crèdit Andorrà a Andorra la Vella.
La seu central del Grup Crèdit Andorrà a Andorra la Vella.

Crèdit Andorrà tanca el 2017 amb un benefici de 50 milions, un 23% menys


Escrit per: 
Redacció/Foto: E.C./Crèdit Andorrà

El Grup Crèdit Andorrà ha tancat l’exercici 2017 amb un benefici net consolidat de 50,1 milions d’euros, un 23% menys que l’any anterior, segons les dades fetes públiques ahir per l’entitat en un comunicat, en què s’assegura que el resultat es troba “en línia amb la previsió feta per a un any marcat pel canvi de paradigma bancari i l’adequació a la nova regulació a Andorra i a escala internacional”.
Així, el resultat, que suposa el 38% dels guanys obtinguts pel conjunt del sector, fet que consolida l’entitat al capdavant de la plaça financera andorrana, s’adiu “als objectius fixats per a un exercici en què, financerament, el banc s’ha preparat per assumir la fase final de la transformació del negoci que requereix el nou context internacional i assumir els requeriments en termes de capitalització establerts per Basilea III”.
El grup bancari va tancar el 2017 amb un increment del volum de negoci del 2,4%, i va arribar als 16.266 milions d’euros, dels quals 13.658 milions corresponen a recursos de clients i 2.608 milions a inversió creditícia. A més, durant l’exercici, el banc va assolir un marge ordinari de 198,9 milions d’euros que, en un entorn de tipus d’interès històricament baixos, elevats costos fixos derivats de la nova regulació financera de cooperació i transparència, l’efecte de l’intercanvi automàtic d’informació fiscal i la digitalització, assegura que “posa de manifest la capacitat del model de negoci del grup de generar resultats de la seva activitat ordinària de manera recurrent”.
Pel que fa als fons propis del grup, al tancament de l’exercici se situaven en 421 milions d’euros, després d’incorporar l’entrada en vigor a Andorra, l’1 de gener de 2017, de les Normes internacionals d’informació financera (NIIF) aprovades per la Unió Europea. 
Des de l’entitat es va destacar també que aquests resultats, que se sotmetran a l’aprovació de la junta general d’accionistes prevista per a aquest mateix mes d’abril, estan “reforçats” per una ràtio de solvència elevada, que es va situar en el 16,15%, i per una ràtio de liquiditat del 61,02%. En aquest sentit, el grup va recordar que, en el cas de la ràtio de solvència, el mínim legal exigit és del 10%, mínim que se supera per més de sis punts, i que el mínim legal quant a la ràtio de liquiditat és del 40%, percentatge que també se supera amb escreix.

Activitat del grup
D’altra banda, l’entitat va informar que el grup va tancar el 2017 amb la consolidació  del negoci tant a Andorra com a la resta de places d’Europa i Amèrica, on és present amb una oferta des serveis especialitzats en Wealth Management. Així, va destacar l’expansió de serveis a l’hub financer creat a Luxemburg amb Banque de Patrimoines Privés i la gestora Crèdit Andorrà Asset Management Luxembourg, amb l’objectiu d’orientar-se a clients institucionals i a crear i gestionar vehicles d’inversió. 
També la firma Banco Alcalá va incrementar la seva presència al territori espanyol amb l’obertura d’una oficina a València, i a Miami, Beta Capital Wealth Management va esdevenir l’hub en dòlars i la base de la presència del grup a Amèrica, amb serveis de banca privada i gestió d’actius per a pràcticament tota la regió.
Així mateix, el grup assegurador va tancar l’exercici i va aportar un resultat de 9,7 milions d’euros al grup, i al Principat, Crèdit Assegurances va mantenir la posició de referència en el mercat de vida. D’altra banda, la tasca duta a terme per CA Vincles Actuarial Consulting va permetre abordar “amb garanties” el nou marc que impulsa la Llei d’ordenació i supervisió d’assegurances i reassegurances.
Finalment, el grup, que va destacar també l’impuls donat durant l’any a la digitalització de productes i serveis per respondre a les noves necessitats del mercat, va informar que, al tancament de l’exercici, formaven part del grup 840 professionals, dels quals 475 treballaven a Andorra (56,5%).

Crèdir Andorrà
tanca
benefici
2017
50 milions
23% menys

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

50 encara son massa tenint en compte el tracte que dispensen a alguns clients
Segurament aquesta serà la tònica a partir d'ara, quan l'immensa clientela de no residents s'hauran esfumat pel tema de l'intercanvi de dades, doncs aquesta gent pagava fortes comissions, i en algun cas abusives, que acceptava resignadament... Els bons temps s'han acabat i ara esgrimir solvència sense estar dins Europa ja no és creïble, perquè els precedents del sotrac bpa del 2015 van fer obrir els ulls al mercat i el diner vol seguretat.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte