Diari digital d'Andorra Bondia
Cristina Canut i Daniel Proviseur en la signatura del conveni, ahir.
Cristina Canut i Daniel Proviseur en la signatura del conveni, ahir.

El Liceu Comte de Foix i AHA signen el primer conveni de pràctiques


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

El que des de feia un temps eren unes col·laboracions, ahir al migdia es va formalitzar amb la signatura del primer conveni entre el Liceu Comte de Foix i Autèntics Hotels Andorra (AHA) per regular les pràctiques curriculars dels alumnes dels batxillerats professionals del Liceu relacionats amb l’hostaleria amb els establiments associats a Autèntics Hotels Andorra. Els estudiants d’aquests mòduls es beneficiaran del conveni durant un any, que es podrà prorrogar.  
Tant el director del Liceu, Daniel Proviseur, com la presidenta d’AHA, Cristina Canut, van manifestar la seva satisfacció per la signatura d’aquest acord que permetrà als alumnes i als hotels un major coneixement mutu i una major professionalització del sector. “Estem contents de posar les nostres empreses a l’abast dels estudiants perquè tinguin un millor contacte amb el món professional en qualitat d’estatge en el seu procés educatiu i oferir-los una sortida professional més endavant, si escau”, va declarar Canut, que va insistir que “tots patim una mica d’una manca de personal qualificat per al nostre sector”. 
Per la seva banda, el director del departament de Formació Professional i Recursos Educatius del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Joaquim Torredà, va anunciar l’aposta per l’organització d’una  mena de “formació continuada, àgil i monogràfica” per als professionals que ja estan treballant en el sector de l’hostaleria i del comerç, encaminada a l’actualització d’aquests treballadors. 
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va subratllar la importància d’aquest primer conveni i el va situar en la línia de treball del seu ministeri pel que fa a l’aposta perquè els establiments ofereixin un millor servei “perquè l’opinió del client sigui millor i això repercuteixi en un increment de visites i de fidelització”. En aquest sentit, va remarcar que “l’acord demostra que per Autèntics Hotels el servei al client és el més important”. Preguntat sobre els reglaments d’allotjaments turístics i de classificació hotelera, va dir que “veuran la llum en els dos propers mesos”. També va insistir que es donarà temps als establiments per adaptar-s’hi. Va dir que “Primer volem enviar els grups d’ítems en funció de les estrelles que vulguin tenir, i quin és el temps obligatori i opcional per adaptar-s’hi”.

Liceu COmte de Foix
AHA
conveni
pràctiques
signen
Comentaris: 1

Comentaris

El "proviseur" es com el "patró" del Lycée. I es diu Daniel RAYNAL. Es perd cada vegada mes la cultura francesa a Andorra i es reflecteix molt a la premsa. Llàstima.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic