Diari digital d'Andorra Bondia
L'ambaixador d'espanya a Andorra, Manuel Montobbio, en un acte institucional celebrat l'octubre passat.
L'ambaixador d'espanya a Andorra, Manuel Montobbio, en un acte institucional celebrat l'octubre passat.

Montobbio valora molt positivament els 25 anys de relacions diplomàtiques amb Andorra


Escrit per: 
Agències

Entre l'1 i el 3 de juny de 1993 es va firmar el Tractat de bon veïnatge, d'amistat i de cooperació entre el Principat d'Andorra, la República Francesa i el Regne d'Espanya. L'ambaixada d'Espanya a Andorra celebra els 25 anys de l'establiment de les relacions diplomàtiques, que s'ha formalitzat amb 39 tractats o memoràndums d'entesa entre els dos estats, entre els quals hi ha el reconeixement del carnet de conduir andorrà a Espanya, l'exportació dels residus o l'assistència sanitària a l'exterior, segons destaca l'ambaixador espanyol a Andorra, Manuel Montobbio, que ha assegurat que la relació bilateral entre els dos països és "excel·lent".

Els primers dies del mes de juny de 1993, el cap de Govern, Òscar Ribas; el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Javier Solana, i el ministre d'Afers Estrangers francès, Alain Juppé, van firmar el Tractat de bon veïnatge, d'amistat i de cooperació entre el Principat d'Andorra, la República Francesa i el Regne d'Espanya, un text que el Consell General, amb el síndic Farràs al capdavant, va ratificar el 4 de novembre del mateix any, amb el consentiment dels coprínceps Joan Martí Alanís i François Mitterrand. Espanya celebra aquest any els 25 anys de l'establiment de les relacions diplomàtiques amb Andorra, que l'ambaixador espanyol Manuel Montobbio qualifica "d'excel·lents".

Montobbio destaca que, des de la firma del tractat, hi va haver un canvi qualitatiu en les relacions d'estat a estat. En aquest quart de segle, els dos països han firmat 39 tractats o memoràndums d'entesa, el que significa que existeixen "canals automatitzats" per oferir un bon servei. L'ambaixador ha posat alguns exemples del que regulen els instruments de cooperació, com l'assistència sanitària, el reconeixement del carnet de conduir andorrà a Espanya i l'exportació de residus. "Hem establert una relació bilateral amb una automaticitat molt gran, oferint un gran servei per a les persones, amb relacions molt satisfactòries i d'interès mutu", ha conclòs el diplomàtic espanyol. Montobbio també ha recordat que cada any són milers les persones de nacionalitat espanyola que venen de turisme al Principat.

L'ambaixador ha declinat fer cap valoració sobre la creació d'un Comitè de Defensa de la República (CDR) a Andorra, amb motiu del moment tens que estan vivint les relacions entre Catalunya i l'estat espanyol.

Número de vots: 94
Comentaris: 2

Comentaris

Je suis très intéressé par l'histoire du 25ème anniversaire des relations diplômatique.. Toutefois, j'aimerai connaître l'histoire plus complète de la Principauté d'Andorre.T
Merci, j'aimerai connaître l'histoire de la Principauté

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic