Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de XFernandez

Xavier Fernandez

Actor, director i productor teatral

 

 

No passa res!
Bon dia,

Aquestes últimes setmanes hem vist protestes multitudinàries contra sentències absurdes i descarades, contra el menysteniment econòmic i moral dels pensionistes. Hem recordat el Maig del 68 com l’inici de grans assoliments socials. Però a Andorra no passa res!

No passa res quan un diari d’Andorra publica el nom i la foto d’una persona en presó condicional, no jutjada ni sentenciada. I no és el primer cop! Per què no ho fa amb totes les persones investigades d’aquest país? No fotem!

No passa res quan, en quatre anys, Andorra baixa de la 5a posició a la 37a en el rànquing de llibertat d’expressió. Espanya és la 31a i França, la 33a. La llei mordassa fa molt de mal i a la banca no hi ha qui la toqui! No fotem!

No passa res quan nosaltres hem de presentar el comptes puntualment, sinó ens atonyinen; i dels que ens manen no presenta comptes ni Déu: Liberals no presenta comptes, DA i PS, amb greus irregularitats. L’INAF tampoc presenta els comptes i el Sr. ministre diu que tenien molta feina amb l’afer BPA. I els altres mortals quan tenim feina què fem, eh? No fotem!

No passa res quan el SAAS i la CAAS es dediquen a pagar primes a tort i a dret que no estan regulades enlloc. Després ens amenacen que la sanitat és molt deficitària i que ens jubilarem als 70 i cobrarem una m...isèria si no tenim assegurança privada. No fotem!

No passa res que el Govern adjudiqui a dit la construcció de l’estació d’autobusos i ara el Tribunal Suprem digui que és il·legal. Què farem? La tirem a terra o indemnitzem als qui volien participar en el concurs i no els van deixar perquè l’havien de construir els amics? No fotem!

No passa res que ara l’eminent ministre de Turisme digui que el problema dels habitatges turístics se solucionarà amb la nova llei i, de retruc, el problema dels preus de lloguer. És a dir: caguem una gran pasterada , la deixem fer i, quan ja no s’aguanta la pudor, mirarem qui la va a recollir. Però una part ja ha filtrat i la pudor durarà molt de temps. Ho hauria de saber, Sr. ministre, que vostè és de Canillo. No fotem!

I tampoc passa res quan el consell de ministres aprova un projecte de llei, MOLT demanat per la ciutadania, del ministre de Justícia, Afers Socials i Interior on els empresaris d’oci i restauració quedem investits de policies antidroga i antialcohol sense haver fet cap curset. Un país tan turístic com el nostre agrairà aquesta vigilància extra de la policia de restauració que els dirà què poden fer en cada moment. Espero que ens donin alcoholímetres, detectors de drogues i mesuradors de soroll per poder controlar els clients dins i fora dels locals. Per poder respectar el descans de la gent entre les deu del vespre i les vuit del matí, com diu la llei, espero que el Sr. ministre i companyia no vagin a sopar a partir de les deu i, si hi van, no surtin a fumar al carrer ni se’ls acudeixi beure una mica més del compte. Si no, ens veurem obligats a aplicar la llei. Ara que, de la mateixa manera que ells passen per alt la llei del tabac, també ho faran amb aquesta, no? No fotem!

Però al Govern tots contents perquè acompleixen el 30%! de les recomanacions del Tribunal de Comptes! I a mi, per no signar un paper em van caure 1.500 euros de multa i la resposta a tots els estaments que vaig escriure va ser: “La llei és la llei!!”. I aquí tot Déu es passa la llei pels ous! No fotem!

I dels comuns, que aixequi el dit qui estigui net de culpa. Cap ni un? No fotem!

I aquí no passa res! Ningú protesta, ningú es queixa, tothom té la vaselina comprada per si li arriba el moment i a d’altres ja ni ens cal.

Si la mentida, la hipocresia, la desídia i la malversació, en aquest país, fossin música, tindríem la més gran orquestra del món i sonaria de meravella!

Au, BonDia tingueu i aneu callant. No fotem!

Comentaris: 3

Comentaris

Xavier, no ho podies explicar millor, estem vivint un dels moments més corruptes de la democràcia Andorrana... Cal canviar ja la manera de fer !!!

Molt ben dit. Gràcies.

Crec q has escrit lo q tothom pensem i callem.No se ja si per sobredosis de fastic i per pensar q no hi ha res a fer

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic