Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Marc Segalés

Marc Segalés

Periodista

 

 

Poc interès per la democràcia
El sociòleg català Salvador Cardús va ser el protagonista de la segona xerrada del cicle de conferències sobre els reptes i desafiaments que té la democràcia, organitzada pel Consell General en el marc dels actes de celebració del 25è aniversari de la Constitució. Cardús va abordar aspectes com el qüestionament de la democràcia, la feblesa de les mateixes institucions democràtiques i la pèrdua de confiança dels ciutadans en aquestes institucions, una problemàtica que es viu de forma generalitzada al que es coneix com a món occidental.

Malgrat l’abast de la qüestió i que, evidentment, Andorra, amb totes les particularitats i singularitats que es vulgui, no és pas aliena a aquesta problemàtica, la xerrada no va interessar massa a aquells que, a priori, més els hauria d’interessar i més hi tindrien a dir. I és que, dels 28 consellers generals, i si no tenim en compte el síndic i la subsíndica que com a organitzadors no van faltar a la cita, només el parlamentari de DA Marc Ballestà va ser present a la conferència. Segur que els 25 consellers generals restants tenien un bon motiu per no assistir-hi, o potser no els va arribar la invitació corresponent del Consell General, però sobta que, ni que fos un per grup, formació o agrupació, no hi hagués més presència de parlamentaris en una xerrada organitzada pel Parlament i per tractar els reptes de la democràcia.

El desinterès no va ser únicament dels consellers generals. Tampoc cap representant de cap partit polític va assistir a la conferència. Espero realment que fallés el correu amb les invitacions perquè em nego a pensar que als nostres polítics no els interessa la democràcia.

Comentaris: 1

Comentaris

Estimat Marc, aquell mateix dia i en aquella mateixa hora hi havia un altra conferència al SAAS " CAP A UN MODEL D'ATENCIÓ CENTRADA EN LA PERSONA (ACP) EN L'ÀMBIT DE LA GENT GRAN" que promociona l'autonomia de les persones que han de viure en un centre residencial. Vaig tenir que decidir si participar en una conferencia sobre la democràcia o bé participar en un altra sobre com volem que les persones grans a Andorra siguin tractades, en aquest cas vaig decidir per la segona, i et puc assegurar que no va ser fàcil decidir-me.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic