Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín.
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín.

El director de Circulació d’Escaldes no detecta greus problemes al cos


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Segons el que ha pogut constatar fins a la data el nou director del servei de Circulació d’Escaldes-Engordany, la situació al cos sembla que és correcta. Així ho va explicar la cònsol major escaldenca, Trini Marín, que va assenyalar que el responsable no ha parlat de cap desastre després de mantenir converses individuals amb cadascun dels agents per conèixer de prop els seus neguits. Amb tot, la mandatària va recordar que fa tan sols un mes que aquest assessor extern s’ha incorporat i, per tant, caldrà esperar. És per això que no va descartar que en el futur pugui introduir canvis en el servei, un fet que ara per ara no s’ha produït.

Marín també es va referir a les crítiques de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) sobre el funcionament del cos en els darrers anys. Els progressistes parlen d’edictes a mida per a l’actual cap del servei i de l’obertura d’expedients “a tort i a dret” per part seva. A més, critiquen el perfil del nou director, per la manca d’experiència, i el vincle d’amistat amb el cònsol menor. La cònsol major d’Escaldes-Engordany va apuntar que “potser SDP sap més que ningú” i va demanar a la formació més prudència a l’hora de parlar. Considera les afirmacions de “molt mal gust” i de “manca de respecte vers el personal”. Quant al nomenament de la cap del cos, Marín creu que SDP hauria d’haver portat el cas a la Batllia si sabia del cert que hi havia irregularitats. Tot i que aquesta decisió es va prendre en un consolat anterior, la mandatària va remarcar que des del Comú d’Escaldes-Engordany sempre s’ha seguit la normativa i mai no s’ha fet “cap trampa”. 

També va defensar l’elecció del nou director del servei de Circulació, que ha estat triat per la seva experiència en la gestió d’equips de l’àmbit de la seguretat i és una persona neutra,  al mateix temps que va desvincular la seva contractació del vincle que pugui tenir amb els membres de l’equip de Govern. 

Noves contractacions
El Comú d’Escaldes-Engordany ha convocat un concurs per proveir dues places d’auxiliar d’agent de circulació. Segons va explicar Marín, la contractació s’ha accelerat després que membres del cos hagin demanat una excedència (es volia esperar a finals d’any). Cal tenir en compte també que des que es publica l’edicte fins que poden començar a treballar passen sis mesos. La cònsol major va explicar que, durant els darrers sis anys,  s’han incorporat dos agents de circulació anualment excepte en un exercici en què se’n van contractar tres. El fet és que el servei tenia 55 agents l’any 2006,  però la xifra es va anar reduint per les jubilacions i les excedències que es van produir. Amb les contractacions que hi han hagut en els darrers anys, s’arribarà a la fi d’aquest mandat amb un total de 47 agents, una xifra que permetrà funcionar de forma correcta, segons la mandatària.
Marín va explicar que les excedències s’han donat per diferents motius, des de persones que han marxat del país fins a d’altres que han canviat de professió. Remarca que, en el cas del servei de Circulació, situacions com aquestes són difícils de gestionar, ja que no hi ha l’opció de moure personal d’un altre departament.

director
Circulació
escaldes
detecta
problemes
cos
Número de vots: 292
Comentaris: 2

Comentaris

Ha dirigido un equipo??? Que equipo?? Si el era un trabajador cómo otros?? El estaba de mantenimiento. Un dirrector tiene que tomar decisiones...ole para la oposición
Amb tot el respecte cap a la senyora consol i tot el seu equip dic el següent. Ja se sabia que es diria que el nou director diria que tot funciona a la perfecció, el problema és no voler rectificar els problemes, la senyora Trini Marin sota el meu punt de vista és una bona consol cara a la parròquia, amb el temps ha après i el resultat és que ha fet coses molt positives per a la parròquia, és una persona benvolguda, però en relació amb el servei de circulació no ha sabut rectificar a temps amb el resultat que ara tenim, no entenc que molestin les opinions de Socialdemocràcia i Progrés quan se sap perfectament que tenen la raó en el que diuen, ells han expressat simplement la pura realitat, estan però que molt bé informats, solament amb un petit incís en honor a la veritat en relació amb l'anterior cap de servei, aquest senyor era un gran profesional, però amb el defecte de dir el que pensava i és per aquesta causa que no agradava, aquest senyor sempre havia defensat als agents si tenien raó i tenia un gran respecte als seus superiors. Personalment estimo a la senyora Trini i sé que és bona persona, la conec i ho puc afirmar però la realitat del servei de circulació és la que hi ha i seria bé fer les coses simplement com cal fer-les.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic