Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del congrés d’Skal Espanya que va tenir lloc a Andorra.
Un moment del congrés d’Skal Espanya que va tenir lloc a Andorra.

Expertes en turisme destaquen que cal millorar la connectivitat d’Andorra


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Skal Madrid

La connectivitat és un desafiament per a Andorra. Així ho assenyalen Susanna Saari i Daniela Otero, presidenta i CEO d’Skal Internacional, respectivament. En aquest sentit, Otero recorda que aquesta és una qüestió important per als destins turístics i més tenint en compte el moment actual en què “la concepció social és d’immediatesa, rapidesa, accessibilitat”. És per això que remarca que “no podem estar aliens al corrent de voler-ho tot ràpid i fàcil”.
L’experta en turisme remarca que, tot i que hi ha una condició geogràfica que el país no pot canviar, seria interessant analitzar un accés ferroviari. “He vingut amb tren fins a Lleida i allà m’he quedat”, indica, al mateix temps que assenyala que el Govern espanyol i l’andorrà han tingut una relació d’anys i cal que aquest tema es posi a sobre de la taula política. Per Otero, el ferrocarril és una alternativa més que vàlida perquè oferiria una excel·lent connectivitat amb capitals grans dels països veïns i podria facilitar l’accés fins i tot al turisme de dia. En el mateix sentit s’expressa la presidenta d’Skal Internacional. Recorda que el tren és l’alternativa sostenible per portar grans masses. “Podria ser una ruta turística” que podria interessar el turisme de luxe, afegeix. 
Saari també explica, però, que el transport per helicòpter és una bona opció per a la gent amb un poder adquisitiu molt elevat. Declara que “a Lapònia, els realment rics s’allotgen en cases de camp de luxe en la natura i s’hi desplacen en helicòpter”. Apunta que aquest és un nínxol de mercat molt petit, ja que només atrau als “súper rics”. Amb tot, considera que a Andorra hi podria haver un parell d’inversors que impulsessin aquests tipus de negocis. Otero afegeix que aquesta opció quedaria només per a una part de la població, ja que no tothom pot pagar un desplaçament en helicòpter. Per això, la connexió amb tren remarca que seria una bona solució, ja que “és una responsabilitat social generar accessibilitat al destí no sols per a la gent que ho pugui pagar, sinó també per a la gent de classe mitjana”.

El Principat, un destí particular que pot oferir experiències al viatger

La CEO d’Skal Internacional, Daniela Otero, afirma que Andorra és un “destí particular” en gastronomia, llengua i geografia i això fa que sigui únic. “El viatger busca experiències i Andorra en pot oferir”, declara. Per l’experta, el fet que sigui un país amb gran part de la seva superfície sense ocupar i amb una gran diversitat natural dona un avantatge competitiu. A més, marca una tendència en la qual el Principat ha estat pioner, com és el fet que ningú viatja a un destí turístic per un hotel.
Otero i la presidenta de l’organització turística Skal internacional, Susanna Saari, van parlar també de la potenciació de les relacions entre Andorra i Espanya, un aspecte que es va tractar durant el congrés d’Skal Espanya que es va celebrar recentment al Principat. A banda de la cooperació entre els dos països i l’acord d’agermanament entre Skal Andorra i Skal Madrid, també hi va haver temps per parlar de negocis. Saari remarca que “els negocis i la discussió sobre temes turístics han esdevingut una funció cada cop més important” de l’organització. 
En relació amb l’acord entre Skal Andorra i Skal Madrid, es concreta en deu punts, dels quals el més important és aprofitar les possibilitats que l’agermanament ofereix per planificar projectes i intercanvis comuns”. Skal és una organització que agrupa tots els sectors del turisme a nivell mundial. Té uns 15.0000 agents treballant en turisme arreu del món i és present  en 93 països. L’entitat es reuneix a nivell nacional, però també manté trobades a nivell regional i mundial. El proper congrés mundial tindrà lloc a Mombasa, a Kènia, durant el mes d’octubre.

expertes
turisme
connectivitat
Andorra
millorar
destaquen
cal
Skal
Comentaris: 1

Comentaris

NO NO NO... deixeu de desfigurar el nostre pais si us plau

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic