Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va inaugurar ahir la Jornada dobre inversió i negocis a Andorra.
El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va inaugurar ahir la Jornada dobre inversió i negocis a Andorra.

Saboya promociona el potencial innovador del Principat a Madrid


Escrit per: 
Redacció/Agències/Foto: SFGA

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va ser l’encarregat d’inaugurar ahir la quarta Jornada sobre inversió i negocis a Andorra, que es va celebrar en un hotel de Madrid, en la qual va presentar el país com una destinació idònia per desenvolupar iniciatives i per a la inversió estrangera.
En el transcurs de l’acte, que va comptar amb la presència d’uns 150 empresaris vinculats a la innovació i la tecnologia, Saboya va lligar l’aposta per la innovació amb el turisme i el sector financer, que sumats, tots dos concentren el 70% del producte interior brut (PIB) d’Andorra. 
El ministre va destacar que el turisme, amb totes les activitats directes que genera, suposa entre un 40% i un 50% del PIB, i va donar a conèixer el projecte de Big Data que permet conèixer millor els patrons de comportament dels visitants, oferint solucions per millorar la competitivitat en aquest terreny. Entre aquestes solucions hi ha el projecte CityScope, la maqueta tecnològica que visualitza a temps real com es mouen els visitants pel país, permet segmentar-los per nacionalitats i entendre què li agrada a cada tipus de perfil. 
Com a mesures per millorar la competitivitat, Saboya va parlar del projecte de llei de transició energètica, la futura plataforma de mobilitat  i la creació de la Marca Andorra que ajudarà a donar més visibilitat al país. “Andorra, com a laboratori a escala, ha d’oferir un entorn on sigui més fàcil integrar solucions pensades en sectors on som més forts”, com és el turisme, va assegurar el ministre. Per això, va parlar de l’aposta per millorar l’experiència dels visitants a través dels dispositius mòbils, oferint-los tota l’oferta gastronòmica, cultural o esportiva.
Saboya va centrar bona part de la seva intervenció en presentar el procés de transformació econòmica d’Andorra, la creació d’Actua i dels seus clústers, i les col·laboracions internacionals existents, com el cas de la universitat nord-americana del Massachusets Institute of Technology (MIT).
La jornada també va comptar amb la participació de la directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua), Judit Hidalgo; la secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació del Govern d’Espanya, Carmen Vela, que va ser l’encarregada de tancar la sessió, i la presidenta d’Hispasat, Elena Pisonero, entre d’altres participants. Durant l’esdeveniment, es van debatre aspectes com son la fiscalitat o la regulació que fan d’Andorra un país atractiu per a la inversió i els negocis.

Saboya
promociona
potencial
innovador
Madrid
Comentaris: 1

Comentaris

Andorra està vinculada entre elles pel nepotisme

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic