Els miracles europeus, en liquidació

Miracles esgotats. A Falciano es  va quedar tota la bona sort europea. El gol en pròpia meta de Francesco Sartori a l’afegitó va deixar els miracles europeus  en liquidació. Això sí, no li traurà ningú que en la seva primera experiència en competició europea va classificar-se per a la primera ronda de l’Europa League després de superar la ronda preliminar i es va enfrontar, com a premi gran, al Kairat Almaty del Kazakhstan, on milita tot un mític del futbol rus, Andréi Arshavin, de 38 anys. Qui ja no és a l’equip és l’extrem Gai Assulin, que fa anys el van comparar amb Leo Messi. Els d’Otger Canals es van despertar del somni al partit d’anada disputat a l’Estadi Comunal en perdre per 0 a 3 contra l’equip dirigit pel  tortosí Carlos Alós. La tornada, al  Kazakhstan, serà un pur tràmit i és que la superioritat del rival dels escaldencs va ser força notable durant tot el partit i el porter Jesús Coca va evitar una golejada major, tot i que l’UE Engordany va disposar d’alguna oportunitat per fer el gol de l’honor.
El Kairat Almaty va marcar en la seva primera aproximació. Una centrada per l’esquerra del lateral Gafurzhan Suyumbayev la va desviar en pròpia meta Walter Wagner. Només era el minut 5 i les possibilitats de sorprendre es van esvair a l’instant. Al minut 14 i en ple domini dels de Carlos Alós, el brasiler Juan Felipe –exjugador del CSKA Sofia– va estar a punt de marcar amb un xut creuat llunyà que va desviar a córner Coca. El porter andalús va ser el millor, amb molta diferència, de l’UE Engordany. En el mateix córner i en jugada assajada, Suyumbayev va estar a punt de marcar amb un xut, ben sol, que va tornar a aturar Coca. Dos minuts després, Arshavin en va fer de les seves. Té 38 anys, però encara conserva el toc, no pas el físic. Es va plantar sol a l’àrea, va driblar Miguel Ruiz, a qui va deixar assegut a la gespa, i va assistir el davanter d’Ucraïna Eseola. L’espigat atacant va enviar la pilota al pal amb un xut sec. L’UE Engordany no va trobar la manera d’aturar el joc vertical del Kairat Almaty i, al minut 24, un penal clar de l’argentí Christian Cellay el va transformar el capità Bauyrzhan Islamkhan a l’estil Panenka. Amb el 0 a 2, els d’Alós van deixar de prémer l’accelerador i l’UE Engordany va agafar aire. La feina per als del Kazakhstan ja estava totalment feta.
Als següents 45 minuts, els de Canals van sortir amb la clara intenció d’escurçar diferències a l’electrònic i Valentín Spano de falta directa va estar punt de marcar, però la pilota va sortir llepant el pal. Tot seguit, una centrada de Mateo Rodríguez per l’esquerra la va rematar amb una espectacular tisora Fabio Serra, però la pilota va anar molt desviada. Després d’aquestes dues oportunitats, el Kairat Almaty es va despertar i va estar a punt de golejar l’UE Engordany amb ocasions clares de gol d’Eseola, Aleksandr Sokolenko i Vyacheslav Shvyrev, però ho va evitar Coca. Els escaldencs van gaudir d’una oportunitat amb un xut llunyà de Sebas Gómez que va aturar el gegant Plotnikov. A les acaballes del partit, Arshavin va deixar sol Sokolenko i aquest va assistir l’hongarès Eppel, que va marcar en porteria buida. En el seu últim partit al país, el davanter hongarès va marxar desesperat, ja que la seva selecció va perdre amb aquell gol de Marc Rebés. Va ser titular i ahir es va treure l’espina. Els miracles, en liquidació.

Arshavin i els seus últims tocs

Fa uns mesos ja va parlar d’una possible retirada: “El final és  a prop, cada vegada és més complicat tornar de les vacances. El futbol és la meva activitat favorita i m’agradaria que continués lligat a la meva vida, tot i que encara no sé de quina manera”. Andréi Arshavin viu els seus últims anys de futbolista al Kairat Almaty. Ja coneixia Andorra i també, amb tota seguretat, recorda els seus duels amb el capità de la selecció Ilde Lima. Ahir a l’Estadi Comunal només hi va deixar detalls de crac.

El Vall Banc disputa avui un amistós contra l’Étoile

La preparació per al proper partit de l’Europa League del Vall Banc FC Santa Coloma encara continua i avui, a les vuit del vespre, disputa un amistós a l’Estadi Comunal contra l’Étoile FC Fréjus Saint-Raphaël de la CFA. L’equip francès, dirigit per André Blanc, va finalitzar en tercera posició el curs passat i ara és a Font Romeu, on fa la pretemporada. Els de Blanc tenen com a novetats el davanter Sébastien Da Silva (ex del Rodez) i el migcampista Mohamed Ouchmid (ex del Martigues).