Diari digital d'Andorra Bondia

Fer-se un ‘selfie’ content a la feina




El setembre és com el canvi d’any. Nous propòsits. Comença el curs, polític, escolar, acaben les vacances i tornem a l’agenda laboral. Als carrers la gent ja no camina mirant el cel i fent fotos amb el mòbil; mira cap a terra, camina ràpid i escriu al mòbil. També ens plantegem allò del gimnàs i de deixar la cerveseta diària i començar a menjar més verd. I encara que fa calor, agafem la jaqueta. L’estiu s’ha acabat. I amb ell, les terrassetes, el gelat i el bon humor que tothom té a les fotos de vacances. Ningú es fa una foto de tornada a la feina amb un somriure. I és que setembre significa que venen aquelles dues agulles a perseguir-nos. El temps ens fa presoners i l’economia es posa al seu servei. La producció no es mesura amb resultats sinó amb l’horari que compleixes. El rellotge és el gran dictador. Ara des d’Europa es replantegen eliminar el canvi horari. La majoria dels ciutadans europeus estan a favor de no canviar les agulles a l’hivern i a l’estiu. També asseguren que hi ha estudis que demostren que l’estalvi energètic no és el que s’esperava, ni molt menys. I altres que asseguren que és millor per la salut l’horari d’estiu. Ara cal aprofitar aquest debat per fer-lo més ampli i reflexionar sobre una reforma horària a tots els nivells perquè els horaris escolars siguin compatibles amb els laborals i per trencar una visió de la productivitat encallada en uns horaris fixes. També hi ha estudis que demostren que la flexibilització i racionalització dels horaris millora la productivitat i la salut. I amb una conciliació laboral i familiar i social, pot ser sí que t’abelleixi fer-te un selfie, contenta, a la feina.

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

La única vegada que a Andorra s'ha legislat per intentar conciliar mínimament la vida laboral i familiar ja sabem com va acabar tot.

Ben cert. Però Per desgràcia no crec que es miri tampoc la productivitat. Pots ser un gandul i un inútil però caure bé i ja no et cal gran cosa més. Estem en la societat de la superficialitat i la imatge, i els millors treballadors acostumen a ser humils, autoexigents i autocrítics. I passen desapercebuts del tot. Fins i tot són mal vistos perquè posen el llistó massa alt als que no tenen cap ànsia de millora i els deixen en evidència sense voler-ho. En fi... És un altre tema, de totes maneres.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte