Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la conferència d’ahir a la sala d’actes d’Andbank.
Un moment de la conferència d’ahir a la sala d’actes d’Andbank.

Experts veuen el país com la “plaça de referència” per a clients espanyols


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

La proximitat o la llengua, però també el saber fer de la plaça financera i l’experiència en banca privada així com disposar d’una normativa fiscal amb una estructura molt similar a la espanyola són factors que converteixen Andorra en una opció “molt interessant i atractiva” per als inversors espanyols.
Si més no així ho creuen i ho van explicar en una conferència organitzada per Andbank l’advocat fiscalista i expert en assessorament fiscal transaccional i soci d’Eversheds Sutherland Nicea, Enrique López de Ceballos, i l’advocat sènior i expert en planificació fiscal i mercantil de grans patrimonis i Senior Associate del mateix despatx de Madrid, Fernando López Muñoz.
I és que els experts consideren que el Principat, amb tots els canvis portats a terme els darrers anys, “s’ha convertit en una plaça financera de referència per als clients espanyols, tant pel que fa a l’estructuració de les seves inversions com a alternativa de deslocalització, tant de persones físiques com jurídiques”. En aquest sentit, López de Ceballos va assegurar que malgrat que es parli molt d’altres places, com poden ser “Portugal pel règim de pensions, Suïssa, el Regne Unit o altres”, Andorra “és una alternativa estupenda” i “amb el conveni de doble imposició, el marc fiscal de baixa tributació i els avantatges interns del país, Andorra no només és una alternativa interessant, sinó que a més a més és segura”.
En aquesta línia, els advocats d’Eversheds Sutherland Nicea van explicar que casos com el de l’expresident català Jordi Pujol o el de Banca Privada d’Andorra (BPA), que van definir com a “darreres resquicíes del passat”,  han comportat una mena d’efecte pèndol i el país ha passat de ser un paradís fiscal a esdevenir una plaça “on, avui en dia, el rigor de les entitats bancàries és en molts casos fins i tot superior que el que tenim a Espanya”.
López de Ceballos i López Muñoz, que van destacar “la capacitat d’Andorra per haver convertit un problema en una oportunitat”, van incidir en que en un món del tot globalitzat “hi ha empresaris i professionals que no necessiten estar 8 hores en una cadira a Madrid, Barcelona i València” per als quals “Andorra pot ser una opció”. No obstant, van advertir que un canvi de residència fiscal “no es pot fer sobre el paper, sinó que s’ha de fer de veritat”.

experts
país
clients
espanyols
plaça de referència

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Quan han cobrat aquests advocats per dir això? Sembla que s'hagin "fumat" alguna cosa. A quin món viuen? Les "resquicies del passat" ja estan superades? La plaça financera es molt atractiva? Mare de Déu !!!
La materia prima de les entitats financeres no es el diner, és la confiança. I un sistema bancari que no estigui emparat en un banc central d'ultim recurs, i que representi un 20% del pib del pais, certament que no ofereix cap garantia de poder resoldre qualsevol ensurt, tal i com es va demostrar en el cas BPA, que es va agafar en pinces i encara avui genera desconfiança. Cal acceptar que l'epoca daurada dels bancs del pais ja és història i es va fonamentar en el manteniment del secret bancari que permetía uns ingressos fabulosos, via comissions i abusos de procediment que els clients acceptaven sense replicar, pero ara voler estar a un nivell de comparació amb paissos de llarga tradició i esctructurats amb sistemes solvents, em sembla faltar a la veritat.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte