Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de andresluengo

Andrés Luengo

Periodista

 

 

Atur, llacets i ànimes belles
És entranyable comprovar com alguns no només s’escandalitzen sinó que fins i tot se sorprenen perquè Espanya, ecs, Espanya, pretén que Andorra assumeixi l’atur dels treballadors espanyols que un dia, ves, tornen al seu país. On vas a parar! A casa, digueu-nos llepafils, el que ens sorprèn és que un treballador –espanyol o no– que es queda sense feina en aquest país nostre pot com a molt aspirar a una prestació que només les belles ànimes s’atrevirien a equiparar a l’atur dels països civilitzats. I tan taxada que dubto que ni vostè, amable lector, ni un servidor arribéssim mai a accedir-hi. Però, ui, Espanya! Ui, Europa! Però no és d’aquestes belles ànimes a qui això de l’atur contributiu els sembla una inquietant, perillosa, revolucionària ocurrència –potser perquè saben que elles, precisament elles, mai no el necessitaran–, de qui volíem parlar avui sinó de la nostra soi disant i desnortada esquerra, que ha passat de puntetes sobre l’atur però en canvi no ha perdut l’oportunitat de retratar de nou la seva desorientació existencial: ara, a compte dels llacets grocs de la Vuelta. Pere López –que ràpid que obliden alguns els talls a la N-145– considera que el Govern no ha mantingut en aquest afer la deguda “neutralitat” i que es va precipitar en no reconèixer via Twitter la independència de Catalunya l’infaust 27-O. És molt pintoresc que davant de la supressió de fet de la legalitat constitucional a part del territori d’un país amic el president del PS, un partit (se suposa que) amb vocació de govern reclami del nostre executiu “neutralitat”. Pintoresc i també temerari, per no dir absolutament impertinent, quan tenim sobre la taula l’acord d’associació. A veure si, de tan neutrals com alguns ens volen, a l’hora de rubricar-lo Madrid s’hi posa de perfil.

Comentaris: 3

Comentaris

Els catalans tenim uns drets, i si se'ns neguen, els exercirem per les nostre pròpies mans. Infaust? Infaust ho serà vosté. Que desde que llegeixo aquest diari no veig que digui vosté res de productiu, només afegeix més llenya al foc.

Andorra, com tots els països europeus, hauria de pagar prestació d'atur a tots els treballadors en aquesta situació que resideixin al país. No és normal que no ho faci. Ara, que un resident que se'n torni a Espanya i que segueixi cobrant d'Andorra... doncs com que no.

I els talls varen ser per l'actitud irresponsable del vostre govern.

Afortunadament el PS està a punt de desapareixer o fragmentar-se un altre cop i en Pere Lopez, sabent que no arribarà enlloc, tira dels andorrans filo-separatistes a veure si pilla algo. Potser hauries de preguntar-li si també demanaria l'annexió d'Andorra a una Catalunya independent?

Si desapareix, serà per integrar-se a l'SDP. Que també va condemnar l'actitud del govern espanyol.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic