Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra Sílvia Calvó amb el diputat François-Michel Lambert a l’Assemblea Nacional francesa, ahir.
La ministra Sílvia Calvó amb el diputat François-Michel Lambert a l’Assemblea Nacional francesa, ahir.

Calvó exposa els avenços del país en economia circular a França


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Govern d'Andorra

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, es va reunir ahir amb el diputat i president de l’Institut de l’Economia Circular de França, François-Michel Lambert. La reunió, en la qual també va participar el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, va tenir com a objectiu establir relacions en l’àmbit de l’economia circular. L’economia circular és un dels eixos tant en l’àmbit nacional com en l’internacional per respondre a les problemàtiques mediambientals de la societat actual. És una estratègia que té la finalitat de reduir tant l’entrada dels materials com la producció de deixalles verges, tancant els cicles o fluxos econòmics i ecològics dels recursos. El juny del 2017 es va organitzar a Andorra una jornada internacional sobre economia circular que ja va comptar amb la participació del president de l’Institut de l’Economia Circular, i en la qual ja es va incidir en la necessitat que Andorra s’integri en un circuit transfronterer d’economia circular, per la impossibilitat de fer-ho només en l’àmbit nacional.

En la reunió d’ahir, Calvó i Lambert van comentar les polítiques públiques per a una economia circular. Concretament, van celebrar les darreres passes fetes al Parlament Europeu en aquest àmbit, amb l’adopció del paquet d’economia circular que inclou quatre textos legislatius sobre els residus, envasos, abocadors, vehicles al final de la seva vida útil, bateries i residus d’equips elèctric i electrònics.
Lambert va destacar l’interès d’aplicar polítiques innovadores d’economia circular, i va opinar que Andorra podria tenir un rol exemplar en aquesta matèria a nivell internacional. Igualment, en la trobada es van posar damunt la taula els esforços fets a Andorra en aquesta matèria, i la ministra va destacar les darreres dades de recollida selectiva que mostren un augment molt significatiu, del 46%, del reciclatge d’envasos. A més, van compartir les properes accions contemplades en el Pla Nacional de Residus, que estaran orientades a reduir els materials d’un sol ús en esdeveniments festius, culturals i esportius i en l’àmbit escolar, així com la gestió del paper als centres escolars, el foment de la reutilització i el reciclatge del tèxtil, i la millora de la gestió dels vehicles, pneumàtics i runa.
Finalment, es va acordar aprofundir en els intercanvis per concretar col·laboracions i es va decidir que tècnics de l’Institut Nacional de l’Economia Circular es desplacin a Andorra.

 

 

economia circular
medi ambient
calvó
lambert
Número de vots: 311
Comentaris: 3

Comentaris

Felicitats Sílvia, has fet un bon pas per unir-te a aquesta nova economia, única capaç de proporcionar a tothom i al planeta la justícia social i la sostenibilitat. Ànims, continua
Molt bé Sílvia, felicitats per aquest important pas per apropar al Principat aquest model d'economia capaç de proporcionar a tothom i al planeta, la justícia social i la sostenibilitat.
Molt bé Sílvia, felicitats per aquest important pas per apropar al Principat aquest model d'economia capaç de proporcionar a tothom i al planeta, la justícia social i la sostenibilitat.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic