Diari digital d'Andorra Bondia
El rector de l’UdA, Miquel Nicolau; el cap de Govern, Toni Martí; i el cònsol menor, Julià Call, en la presentació del nou curs, ahir.
El rector de l’UdA, Miquel Nicolau; el cap de Govern, Toni Martí; i el cònsol menor, Julià Call, en la presentació del nou curs, ahir.

L’UdA arrenca el curs amb un 26% més de nous alumnes matriculats


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

La Universitat d’Andorra (UdA) ha començat el  curs 2018-2019 amb un 26,4% més d’estudiants que s’han incorporat al primer any de la formació reglada respecte el curs passat. La carrera que té més demanda és el bàtxelor en Administració d’empreses, amb 37 alumnes nous, seguit dels bàtxelors en Infermeria, amb 31, i en Informàtica, amb 30. Pel que fa al  volum global d’estudiants en l’ensenyament reglat impartit,  ja sigui en modalitat presencial o virtual, continua experimentant un notable increment, amb un creixement de matrícules del 8,2% en relació al curs anterior. Aquestes són algunes de les dades que el rector de l’UdA, Miquel Nicolau, va fer públiques ahir al matí en l’acte d’inauguració del nou curs escolar, que es va celebrar a l’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria. 

El curs acadèmic ha arrencat  amb diverses novetats, com ara l’inici del nou màster en Dret que dóna accés a la professió d’advocat, com també la posada en marxa del primer pla d’estudis amb la nova metodologia docent de la Universitat d’Andorra: el bàtxelor en Ciències de l’Educació (dual i multilingüe). Un canvi que implica la supressió del concepte tradicional d’assignatura i que aposta per “una nova metodologia basada en competències”, en la qual es vol posar al centre “la cultura democràtica, el diàleg intercultural i la sostenibilitat, va dir Nicolau. Així mateix, va explicar que abans d’estiu el consell universitari va aprovar un nou model estratègic per als propers quatre anys. També va dir que properament s’adaptaran els estatuts del centre a la nova llei d’educació. D’altra banda, Nicolau, que acaba el seu mandat a finals d’any, va anunciar que la seva intenció és presentar-se a la reelecció.

Per la seva banda, el cap de Govern, Antoni Martí, va remarcar que la universitat “ha de formar els alumnes en l’excel·lència i en què siguin ciutadans compromesos amb la societat”. També va recordar que les beques i els ajuts a l’ensenyament superior i a la recerca van augmentar considerablement en el darrer any. 
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, va valorar molt positivament l’augment de l’alumnat, que d’una banda, respon a què l’oferta educativa és l’adequada, a un arrelament del centre al país i a la seva aposta per la internacionalització. La universitat, va dir, “és un pol d’atracció perquè vinguin més estudiants de fora”. També es va referir a l’ampliació d’espais, con un dels elements que tenim sobre la taula, “hem d’anar buscant solucions per guanyar metres quadrats per la universitat”. 

El periodista Joaquim Maria Puyal va oferir la conferència inaugural titulada Comunicació i llengua, en la qual va remarcar la importància de fer servir el català com a llengua vehicular, tot destacant “que el futur de la llengua depèn de nosaltres”. També va apel·lar a la professionalitat i a l’inconformisme dels comunicadors, “malgrat les pressions”.

En acabar els parlaments, 45 dels 86 estudiants que van acabar els seus estudis el curs passat van rebre les respectives titulacions d’Estat. El nombre d’estudiants matriculats el curs passat va ser de 500 en la formació reglada i 1.241, en la continuada.

UdA
arrenca
curs
nous
alumnes
matriculats
Comentaris: 1

Comentaris

Malauradament, al nostre país, que viu del comerç, de la construcció, del turisme i de l’hoteleria principalment, no s’imparteixen estudis universitaris relacionats amb cap d’aquestes branques a la Universitat d’Andorra, cosa que no deixa d’estranyar-me. És més, hi ha una universitat privada que imparteix estudis superiors d’Hoteleria i Turisme i el Govern encara no els ha homologat... L’educació és un dret humà i és l’eina de desenvolupament d’un país, per tant és la peça clau per a qualsevol procés de millora en un país. A Andorra hi ha una manca important d’estudis d’Educació Superior.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic