Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Eusebi Nomen

Eusebi Nomen

Exconseller general

 

 

Estem amb les empreses i l’equip humà
Rebem amb il·lusió les propostes per a la diversificació econòmica que la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha enviat a totes les candidatures. Aquest cap de setmana hem estudiat atentament les propostes de diversificació sectorial exposades, les normatives necessàries i les ajudes considerades. Atesa la seva rellevància, ens permeten fer pública la nostra reacció a les propostes de la CEA.

Vagi per endavant que la CEA pot comptar amb el suport d’Andorra Sobirana a totes les iniciatives de diversificació sectorial que els emprenedors vulguin endegar. I vagi per endavant l’agraïment a la feina feta pels emprenedors andorrans.

La CEA i tots els empresaris i emprenedors d’Andorra són, som, perfectament coneixedors dels problemes transversals i intersectorials als quals han, hem, de fer front.

Des d’Andorra Sobirana ens centrarem en primer lloc en les solucions transversals, intersectorials que són, necessàriament, prèvies a les solucions específiques de cada sector.

Les empreses d’Andorra i els seus equips humans han de fer front a importants problemes transversals, entre els quals destaquem:

–Inseguretat jurídica.

–Inseguretat financera.

–Inseguretat mercantil.

–Inseguretat administrativa.

–Model d’immigració incompatible amb l’atracció de talent.

–Destrucció del poder adquisitiu de l’equip humà degut a la destrucció de la capacitat de creació de valor afegit del model econòmic actual.

De poc servirà que, juntament amb la CEA i altres entitats socials, definim la millor normativa per a l’obertura del sector de biotecnologia o de producció cinematogràfica, si les empreses que es creïn al voltant d’aquest sector han de fer front a la borrosa normativa sobre blanqueig que bloqueja el trànsit financer, o han de fer front a la impertinent inseguretat administrativa que canvia les interpretacions, segons bufa el vent o han de fer front al borrós model d’immigració que bloqueja l’entrada del talent que requeririen aquests sectors econòmics.

Per tant, al llarg de la campanya electoral presentarem potents solucions per solucionar els importants problemes transversals, intersectorials, que afecten totes les empreses. Solucions que són imprescindibles per a tots els empresaris i emprenedors, de tots els sectors.

De fet, començarem per presentar les solucions perquè les empreses andorranes tinguin un entorn de seguretat i d’eficiència igual als del territori que gaudeixi de les millors solucions. És a dir, en primer lloc posem les regles de joc del món de l’empresa al millor nivell de l’estat de l’art i aturem els absurds exercicis d’incompetència administrativa realitzats al llarg de les darreres legislatures.

Un cop situada Andorra al nivell del territori més eficient per desenvolupar activitats empresarials i emprenedores, proposarem uns avenços diferenciadors per anar un pas més enllà. Seguidament, sobre aquest sòlid, robust i competitiu terreny de joc, afegirem les millors normatives específiques per a nous sectors econòmics.

De manera que totes aquelles persones vinculades al teixit productiu empresarial andorrà tinguin una àgil i competitiva base de treball. De forma que superem l’actual davallada de la creació de valor afegit i comencem una forta remuntada que permeti l’increment del poder adquisitiu de tota la societat andorrana.

La CEA pot estar segura que Andorra Sobirana està amb els empresaris i emprenedors. Pot estar segura que solucionarem els absurds problemes creats per una normativa incompetent. Pot estar segura que apostem per teixir una robusta xarxa de solucions transversals que suportaran fermament les normatives específiques de nous sectors de diversificació.

Exposem públicament el nostre compromís i afirmem fermament que estem al costat dels empresaris i emprenedors, que estem al costat dels qui volen fer net dels problemes transversals que paralitzen la nostra economia, que presentarem potents solucions i que estem al costat de l’equip humà de les empreses que es mereix recuperar aquell poder adquisitiu digne que sempre s’havia gaudit a l’Andorra moderna.

Comentaris: 2

Comentaris

Bon dia!
És d'agrair que es volgui fer front als greus problemes que es succeixen en les empreses, en el sector privat., i es doni suport al treballadors individuals. S'estudiarà també com resoldre la pèrdua de dret adquirits per ignoràcia dels treballadors i amb el seu consentiment quan per exemple es treu la tretzena paga sota l'excusa de reduir costos fixos i mai més torna ni quan els ingressos augmenten?

Moltes gràcies "NINI" pel teu comentari. Efectivament, un problema actual d'Andorra és la destrucció de valor afegit brut de la nostra economia al llarg dels darrers 8 anys. És a dir que avui la nostra societat crea menys riquesa que fa vuit anys en termes reals. És el resultat de vuit anys de destructives mesures legislatives i de incompetents execucions normatives. El problema no està en si els empresaris treuen el pà de la boca dels assalariats, no és una lluita pel repartiment de riquesa entre assalariats i empresaris. El problema actual és la destrucció dels pilars econòmics que afecten tant a empresaris com assalariats. La solució passa per crear més riquesa, crear potents pilars econòmics que permetin uns ingressos dignes a tothom. NO ens equivoquem, la lluita actual no és entre empresa i assalariat, és entre teixit producctiu i una classe política incompetent.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic