Diari digital d'Andorra Bondia
Les minories critiquen les formes en el nomenament de Cabanes
Les minories critiquen les formes en el nomenament de Cabanes

Les minories critiquen les formes en el nomenament de Cabanes


Escrit per: 
Redacció/Agències

En el consell del Comú d’Andorra la Vella, que es va celebrar ahir a la tarda, hi ha un punt que va causar discrepàncies. Va ser la proposta de modificació de l’organigrama funcional del departament d’Esports. Aquesta modificació implica la creació del càrrec de cap d’àrea de projectes especials. Però aquest càrrec, destinat a Alain Cabanes, només estarà ocupat de manera temporal perquè, com va explicar el cònsol menor, Marc Pons, la intenció és nomenar Cabanes director del departament d’Esports. Per arribar a director, Cabanes passarà prèviament pels càrrecs de tècnic i cap d’àrea, per acabar assumint la gestió del departament. D’aquesta manera s’alliberarà el cònsol menor, que podrà dedicar més esforços al departament de Cultura, sense director des de fa unes setmanes.

Des del Partit Socialdemòcrata-Independents (PS+I), Dolors Carmona va criticar el procediment “alternatiu” d’aquesta contractació i defensen que podrien haver contractat directament un director, sense haver de passar pel circuit dels altres càrrecs. A més, va recalcar que les tasques dels nous llocs de l’organigrama no han estat descrites i que és de “mal fer” que es creïn si no s’exerciran. En aquest sentit, per Carmona, “si cal reestructurar un departament, s’ha de justificar no per la renúncia del director d’un altre ni pel procediment de contractació, sinó per la tasca a desenvolupar i la definició dels llocs de treball”. Per tot plegat, les conselleres de PS+I es van abstenir en la votació per “no posar traves al fet que es pugui donar un millor servei”, destacava la formació en un comunicat, però es van mostrar crítiques amb el procediment utilitzat, ja que entenen que ha mancat informació i justificació del motiu dels canvis impulsats.

Per la part de Liberals-Independents (CdI+Liberals), Víctor Pintos va qualificar la contrac­tació de “muntatge” i considera innecessari un canvi d’organigrama per contractar un càrrec de confiança. Contractació que qualifica de legítima, però que “té un component d’amiguisme i de compensació de favors prestats”. 

La cònsol major, Conxita Marsol, va explicar per la seva banda que van valorar diferents fórmules per nomenar director Cabanes i que finalment van optar per aquesta via, que “potser és més feixuga per arribar a l’objectiu”, però  “ho hem fet de manera transparent”.

 

Informe polèmic
D’altra banda, Marsol també es va referir a l’informe sobre la llei de competències i transferències encarregat pel Comú de Sant Julià. La cònsol de la capital va opinar que el cònsol de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, podria haver-la informat que encarregava un informe sobre les lleis de transferències i competències. “Em sap greu que s’hagi encarregat l’informe. Sobre les transferències vam tenir sinergies en algun punt i m’ha sorprès que no m’hagi informat de l’informe a mi ni a cap cònsol”, va indicar Marsol.

Tot i que va assegurar que respecta l’opinió de Miguel Ángel Aparicio, l’autor de l’informe, Marsol creu que cap dels experts té la “veritat absoluta” i va explicar que el Govern té dos informes que garanteixen la constitucionalitat dels textos. A més, la cònsol major va insistir que Andorra la Vella no posa en dubte la inconstitucionalitat de les lleis, sinó que reclama que se li reconegui un pes específic pel nombre d’habitants i els serveis que presten. 

Marsol va explicar que l’informe preliminar del Consell d’Europa apunta que a Andorra la democràcia en l’àmbit comunal funciona bé, però cal l’estatus de capital. La cònsol planteja l’opció d’una llei, al marge de la llei de transferències, que reconegui aquest estatus a Andorra la Vella.

Comú d'Andorra la Vella Esports Cabanes
Comentaris: 1

Comentaris

I mentrestant creem càrrecs pels amics o coneguts,pero al departament de Circulaçao va passant el temps i ningú no soluciona RES!!! a k si ni sous ni res tot excuses com de costum ja poeu portar les lletres que siguin de partit..res

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic