Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de juliar

Julià Rodriguez

Periodista

 

 

Condemnats a patir la precampanya
Aquests últims dies molts tenim la sensació que ja estem en campanya electoral. Aquest cop els partits han sortit molt d’hora a la caça de l’elector, o potser igual que altres vegades, però ja no ho recordem. De nou, aquestes passejades –se suposa que pensades més aviat per a la televisió pública– estan a l’ordre del dia per explicar in situ alguns aspectes dels respectius programes. La qüestió és que sempre que no es demani el vot expressament, aquest tipus d’actes estarien dins de la legalitat. És a dir, que l’electorat està condemnat a continuar patint-los, i també els periodistes, en major o menor mesura. El cert, però, és que no s’entén aquesta urgència, sobretot tenint en compte que la qualitat del contingut que es vol transmetre és, en general, més aviat minsa i sovint es nota molt que ni tan sols hi ha hagut una preparació prèvia. Fins i tot, alguns partits s’atreveixen a plantejar temes que queden bastant fora de l’àmbit nacional d’aquests comicis, obviant que estem davant d’unes eleccions generals. Tot plegat fa pensar si per als mitjans de comunicació el millor és no cobrir segons quina mena de convocatòries, cosa que ja fan alguns, mentre d’altres van tirant de notes de premsa oficials. La trista realitat és que des dels partits en lliça, fins ara estan plantejant algunes qüestions que, si atenguéssim al seu interès, no mereixen que es recullin ni en un escarransit breu. Se suposa, i esperem que sigui així, que el millor ha d’arribar i que es reserven per a la campanya electoral els plats forts dels programes. De temes importants per als quals s’esperen propostes n’hi ha molts, i seria bo que fos en aquests en els quals se centrés la campanya.

Comentaris: 2

Comentaris

les cupules dels partits estan fen la seva escaleta de les noticies, cada dia tenen que sortir a ls mitjants amb un tema diferent, i si pot ser amb candidats de la nacional + de la territorial, enfi que tan sols es una publicitat encoberta, molts d'ells encara no tenen ni el programa acabat. El problema es que es pensen que els elctors son tontos!!! son flaxos sense cap interes, els que saben que no tenen cap opció, entre nosaltres la majoria dels 7 llistes proposen el maxim, el que la gent volen sentir, es facil com que saben que no governaran!!!! les cupules son tan poc coneixedores de l'electorat que procuren presentar-se al maxim de parroquies i el sol que fan es fer la pinza a DA o als DACORD. els que tenim clar que l'abstenció es l'ho millor continuarem amb l'abstenció !!!!

Hola SOS, amb els meus respectes, voldria respondre a un parell d'aclariments del que dius: si els electors no són tontos, encertada afirmació, el que han de fer és anar a votar: blanc, negre, blau, vermell o el que sigui... però anar a votar. No t'enganyis, l'abstenció no és excusa ni solució als teus problemes ni als de tots. No tindràs dret a queixar-te si no assumeixes la teva part de responsabilitat anant a votar. El segon aclariment és que no totes les 7 llistes proposen el màxim, Andorra Sobirana proposa nomès les més importants solucions. Solucions reals i contundents i no vol marejar als electors com tu amb dotzenes de propostes dispars. Tota la resta és pirotécnia electoral per tenir precisament quota de presència als mitjans, com bé dius. Dona-li una volta de reflexió si us plau.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic