Diari digital d'Andorra Bondia
L'estat dels carrers de Sant Julià de Lòria mentre es duen a terme tasques de neteja.
L'estat dels carrers de Sant Julià de Lòria mentre es duen a terme tasques de neteja.

El comú de Sant Julià demana més civisme als propietaris de gossos


Escrit per: 
Agències / Foto: Comú de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià de Lòria destina mensualment més de 57.000 euros a aspectes relacionats amb la higiene de la parròquia. A més, periòdicament es procedeix a la neteja dels carrers amb camions cisterna i mànegues d'altra pressió. Tot i això, el comú ha transmès aquest dilluns, mitjançant un comunicat, que els carrers continuen amb brutícia de tifes i taques de miccions de gossos i és per aquest motiu que la corporació demana a la ciutadania civisme i col·laboració per mantenir una parròquia neta i evitar la degradació de l'espai públic. 

Fa tot just un any es va instal·lar un pipicà a l'aparcament del Prat Nou, per tal d'afavorir els propietaris dels gossos, que consta d'un sorral d'uns 30 metres quadrats. Des de fa algun temps, a més, es fa servir un producte desinfectant especial que és ecològic i alhora desodoritzant per netejar els carres. Aquestes mesures, recorda el comú, han d'anar acompanyades d'una major conscienciació de la ciutadania. 

En altres indrets del Principat ja s'han començat a prendre mesures en aquest sentit. A Andorra la Vella, aquells propietaris de gossos que no duguin una ampolla per ruixar els orins o no hi tirin aigua un cop l'animal ha fet les seves necessitats són sancionats. La mesura va entrar en vigor amb la nova ordinació de convivència ciutadana, higiene i medi ambient que es va aprovar a finals del 2018. A més, el comú d'Escaldes-Engordany, en nom de les set corporacions comunals, va adjudicar el mes de febrer el servei a una empresa externa perquè sigui l'encarregada de fer l'anàlisi dels fems dels cans que hi hagi al carrer, per tal de permetre la posada en funcionament del control dels excrements a través de la identificació de l'ADN del gos. Cal recordar que aquesta mesura entrarà en vigor l'1 de setembre d'aquest any.

Comú
Sant Julià
demana
civisme
propietaris
gossos

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

La situació de pixats i tifes de gossos a la parroquia es insostenible! si el comu netega i tot i això la parròquia està cada dia més bruta! és que algo no es fá bé! potser falten pipican, posar impost a propietaris de gossos, que per cert i han gossos grans com cavalls en pisos de 50 m2, a això no han de dir res les defensores d animals? és normal tenir un gos de 30 kilos en un pis???
És la parròquia més bruta i deixada d'Andorra. no hi ha cap dubte! i lo dels animals ja no té nom! hi han més gossos que persones!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte