Derrota d’escàndol a la República Txeca

Redacció

Dur correctiu el que es va endur la selecció sub-21 davant la República Txeca (8-0). El rival és el favorit del grup i jugava el primer dels partits de la fase, pel tercer dels andorrans, i es van complir els auguris del tècnic, Justo Ruiz, que a més d’estrenar-se amb victòria els locals voldrien sumar un resultat ampli.

En un partit d’aquestes característiques el que pitjor pot passar és que tot just començar el contrari s’avanci al marcador. Doncs això és el que va succeir, amb el primer gol de Kadlec. I per a més càstig abans d’arribar al quart d’hora Wagner era l’encarregat de fer pujar el segon. La selecció s’estava veient desbordada. Tot i així, va tractar de mantenir les línies i que els txecs no se sentissin còmodes. Els centreeuropeus seguien dominant i tenint ocasions. Un penal de Vales va permetre a Kadlec, a cinc minuts del descans, materialitzar el tercer.

En la represa, a més de la superioritat del rival es va notar també la diferència física. Tal com havia passat en la primera part, va arribar un gol matiner. Aquesta vegada obra de Nitriansky. La defensa andorrana i Oliva tenien feina. L’equip txec va seguir ampliant el resultat, amb els gols de Darida i Kadlec. Semblava que amb aquest marcador acabaria el matx, però van arribar dos gols més. Al 89, de Petr, i quan passaven tres minuts del temps reglamentari, d’Husbauer.

Justo Ruiz, molt crític

El marcador va agradar gens a Ruiz, tot i afirmar que els seus jugadors “ho han donat tot”. Considera que entre els dos conjunts “la diferència és aquesta”, i al més ràpid possible “hem de fer un pensament cap a on volem anar perquè el futur de l’absoluta són ells i no pinta bé”. S’han de replantejar coses, perquè “hem de mirar si volem treballar per ser competitius o únicament portar el xandall”. Ara toca “entrenar-nos més i millor perquè no tenim nivell per competir”.