Diari digital d'Andorra Bondia
El president de l'ACU, Lluís Ferreira.
El president de l'ACU, Lluís Ferreira.

L’ACU alerta d’un problema de seguretat en una marca de motos


Escrit per: 
Redacció/Foto: ACU

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), que és un organisme autònom del govern espanyol encarregat de vetllar per la seguretat alimentària, la nutrició i altres aspectes relacionats amb la seguretat i el compliment normatiu dels productes de consum diaris, ha emès una alerta relacionada amb la motocicleta Yamaha XP530 TMax (models dels anys 2017-2019). Així ho informa l’Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU) en un comunicat. Segons l’agència de consum espanyola, en aquest vehicle s’estaria instal·lant des de l’any 2017 una corretja de transmissió més lleugera i més fina de la que s’ha estat instal·lant en models anteriors. D’aquest fet en resulta que la durabilitat de la corretja no és suficient si aquesta pateix algun tipus de dany i si la motocicleta continua circulant, amb la corretja en mal estat, aquesta es podria trencar, el que faria que el vehicle s’aturés de cop en plena conducció. L’empresa Yamaha Motor Europe ha comunicat a les autoritats de consum espanyoles aquest problema i s’està posant en contacte amb els propietaris de les motocicletes afectades per realitzar les reparacions necessàries.

L’ACU també s’ha posat en contacte amb el concessionari Yamaha Andorra–MotoRetro que ha explicat que estan al corrent d’aquest problema i que estan portant a terme la reparació d’aquesta incidència sota la cobertura de la garantia de Yamaha sense cap cost per al client. Des de Yamaha Andorra també han volgut tranquil·litzar els usuaris d’aquest model, ja que insisteixen que aquest problema només afecta els vehicles dels anys 2017 a 2019, i que al seu taller també poden fer una revisió de la corretja de transmissió per a més tranquil·litat dels propietaris d’aquesta motocicleta que estiguin afectats per l’incident. Així doncs, les persones que ho necessitin es poden posar en contacte amb el concessionari.

ACU
problema
seguretat
marca
motos

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Antes de poner noticias alarmantes hagan su trabajo de "periodistas" y reúnan la información correcta. Sólo tienen que llamar al 841000 y ganarse el sueldo. Saludos

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte