Diari digital d'Andorra Bondia
Una assemblea anterior de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí.
Una assemblea anterior de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí.

Un hivern dolent per la contractació massiva de monitors, segons l’AAME


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) considera que la temporada d’hivern 2018-2019 ha estat “dolenta”. El motiu, diuen, és l’aplicació del Codi de relacions laborals per part de les societats explotadores dels camps de neu en benefici seu, sense vetllar per la situació dels professionals. Expliquen que les estacions del país han fet una “contractació massiva” de monitors per les mateixes hores que l’any passat o fins i tot menys, tenint en compte que el desembre i el gener van ser mesos fluixos.

El president de l’entitat, Carles Iriarte, afirma que durant les hores centrals del dia és quan hi ha més demanda de monitors i les pistes es trobaven que no en tenien suficients per cobrir totes les classes. Amb la contractació de més instructors aquest problema s’ha resolt però n’ha comportat un altre, com és que durant la resta del dia els monitors no tenen feina. Tot plegat suposa per a aquest personal una pèrdua d’ingressos respecte de la temporada anterior. 
Iriarte va denunciar que “tenim la sensació que ens estan assalariant”, i davant d’aquest fet va reiterar la proposta de l’AAME d’acordar un conveni col·lectiu per a la professió de monitor d’esquí amb la patronal perquè “el Codi de relacions laborals no és el més adequat, com sempre hem defensat”. Aquest serà, novament, un dels objectius per a la pròxima temporada. Ja abans de finalitzar l’hivern, l’AAME va tornar a enviar una carta a Ski Andorra en la qual es posava a disposició per iniciar les negociacions d’aquest conveni col·lectiu. Per ara no hi ha hagut cap resposta.
Aquesta va ser una de les qüestions tractades en l’assemblea de l’associació que va tenir lloc ahir. Els pròxims dies està prevista una roda de premsa en què l’entitat explicarà amb més detalls els problemes que l’increment de la plantilla de monitors els ha suposat. En la reunió també es va acordar un reglament intern que clarifica el procediment per accedir als segells ISIA i a l’ISIA card i es van plantejar les accions que s’impulsaran a partir d’ara per defensar la professió, treballar en aspectes com la formació dels monitors, en les titulacions de l’Efpem i en aspectes relacionats amb Interski. 

 

monitors
esquí
aame
estacions
Comentaris: 7

Comentaris

Esta gente no tiene memoria. si estamos con un salario es gracias a ellos. ahora resulta que no se acuerdan, fuero ellos que forzaron para que tuviéramos un salaria . por favor dejen en paz la profesión. Carlos dedícate a otra cosa te recuerdo que no tienes el titulo de monitor de esquí eres y siempre lo seras un nivel 1 ósea monitor en formación. solo hace falta mirar la foto........un policía un vendedor de tabaco y el presidente en formación. Por favor dimitan de una vez.
Tant sols li demanaria que s'informi i no digui falsedats. La situació actual es responsabilitat de qui imposa les condicions laborals. I si, soc iniciador i amb molt orgull, sóc monitor en formació com el 80% dels monitors que treballen a Andorra. I el fet de no estar en actiu hem permet no temer per perdre la feina defensant els interessos dels socis i de la professió. Atentament
Soc Monitor de més 25 de anys amb aquesta professió. Estem per al moment amb aquestes condicions perquè les societats explotadores de Neu encara no volen negociar amb un nou conveni col·lectiu. Cal recordar que a la junta hi han monitors que treballen actualment amb aquesta professió amb molts anys d’experiencia i aquest equip estan treballant perque això millori per el bé de tots. Amb tot el meu support, felicito a l’associació.
una associació que ha liat la troca fins al coll. Soc monitor i mai he tingut que parar a dinar, perque dino a les 17h....es adaptarse a la feina, la de monitor i d'altres moltes. Aquesta associació de ahora voy y la lio un poco...es una mes de tantes xorrades dels que no SABEN treballar be.
Perquè el comentari no està fet amb català? Amb això hem diu tot Yo sóc entrenador i no té res a veure el fet de defensar la professió. El senyor del primer comentari no ha entès res del que està passant
Prou monopoli de part de les estacions,
Una persona Andorrana o residen a Andorra,amb estudis a la escola Andorrana/Francesa/espanyola de Andorra ,amb la formació de monitor de esquí a Andorra EFPEM,está mes Ben pagat i reconegut a l' estrange que al seu país, Tenim mes drets com a monitors a fora de Andorra ,que a casa nostra Es vergonyos,sense comentaris,.....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic