Diari digital d'Andorra Bondia
Les queixes relacionades amb l’accessibilitat ja fa temps que es produeixen.
Les queixes relacionades amb l’accessibilitat ja fa temps que es produeixen.

Denuncien l’ús indegut de places reservades a persones amb discapacitat


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

La Federació Andorrana d’Associacions de Discapacitats (FAAD) ha rebut l’últim mes nombroses queixes de socis relacionades amb l’ús indegut de les targetes i les places d’aparcament reservades a persones amb discapacitat, sobretot a la parròquia d’Escaldes-Engordany. Segons la seva presidenta, Anna Parramon, ja ha mantingut un parell de reunions amb aquests usuaris perquè han anat a queixar-se a la corporació i “el Comú no els fa cas i no els dona solució”. Fonamentalment, les denúncies tenen a veure amb la falsificació de les targetes, l’ús que en fan els familiars quan no hi és la persona propietària. També estan relacionades amb l’ocupació de les places reservades per altres vehicles, com la que hi ha davant de les piscines comunals, el lloc on estan situades, ja que a l’hivern desapareixen perquè els tiren la neu al damunt; o la seva poca practicitat, donat que per sortir del vehicle han d’aparcar al revés. 
En ambdós casos, el que s’evidencia, segons aquests  usuaris, és la passivitat per part dels agents de circulació i de la policia que haurien de controlar l’autenticitat de la documentació “de manera exhaustiva”, va comentar Parramon. Precisament, amb relació a les piscines, una problemàtica que s’ha plantejat darrerament és que els lavabos reservats a les persones amb mobilitat reduïda s’usen per part de les famílies a l’hora d’ajudar els seus fills a canviar-se, i la raó que se’ls ha donat és que “s’utilitzen poc”. Altres temes que han plantejat aquests socis és que “les voravies no acaben d’estar adaptades”, també amb relació al Comú d’Escaldes-Engordany.  
A la capital també hi ha queixes que van en el mateix sentit, per exemple, les places que hi ha entorn de la CASS també es troben en moltes ocasions ocupades pels vehicles de famílies que van a recollir els seus fills a la guarderia. Però en general, va manifestar que el Comú es mostra més receptiu a les peticions que els van arribar. 
Parramon va reconèixer que aquestes queixes i demandes no són noves, però des de la FAAD estan compromesos a treballar més intensament, sobretot el que estigui relacionat amb la millora de l’accessibilitat. En aquest sentit també ha dit que demanaran que hi hagi una millora en les rampes d’accés als autobusos i que hi hauria d’haver un nombre determinat de taxis adaptats. La presidenta va dir que el que fan és traslladar aquestes queixes i demandes a la comissió d’Accessibilitat que les fa arribar als organismes afectats perquè les esmenin. 
D’altra banda, també es va referir a la manca de numeració acústica quan esperes el torn en edificis de l’Administració, i en concret, va parlar de la seu de la CASS, la qual cosa demostra  “una falta de sensibilitat en un lloc on va gent malalta”.  

denuncien
ús
indegut
places
reservades
discapacitat
persones
Comentaris: 1

Comentaris

S’ha de ser molt desgraciat per aprofitar-te d’una plaça de minusvàlid si realment no ho necessites i pel teu egoïsme deixar putejat a una persona amb movilitat reduida

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic