Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de XFernandez

Xavier Fernandez

Actor, director i productor teatral

 

 

Benvinguts a Andol·la, el país dels Pilineus!
Bon dia a tots els andolans i lesidents
En el nostle afany d’ajudal l’economia d’altles països i ajudats pel la diplomàcia andol·lana fa un temps que em descobelt el vostle magnífic i minúscul país. Tan antic com el nostle i amb costums molt semblants.
Hem descobelt que teniu una democlàcia plena: qui guanya les eleccions mana i té pelmís pel lecompensà amb altles càl·lecs tots els palents i amics pelquè puguin seguil xupant del bote. Com a casa nostla.
Tothom té dlet a tenil un negoci, pelò el gluix de l’economia està a les mans de quatle podelosos que diuen què s’ha de fel. Com a casa nostla.
No ens ha agladat que al banc facin tantes pleguntes quan vols inglessal dinels. Sembla que estiguis davant la policia. I aquí la policia què fa? Bancs han d’estal pel la feina i no pel tocal testicles de clients! Bancs han de sel plofessionals. I si algú fa coses malament és la policia qui ha de fel pleguntes, no banc! 
Aquí, com al nostle país, tothom és igual davant la llei. Pelò si tens 30.000 eulos pel pagal una fiança, et dius com et dius, i tens alguna coneixença semple selàs més igual que altles. Allí diem: val més matal una dona que peldle una tladició!
Teniu molts bons cotxes, molt cals, i pelque no col·lin els feu lotondes, pelò se segueixen foten unes òsties que tleu foc. Millol complal cotxes nostles, més balats, que no colen tant i dulen menys. 
També hem vist que us agladen els focs, com a nosaltles, i la música, pelò no és nolmal que els cotxes passin tan a plop dulant la festa. Poden xafal gent o fins i tot explotal. I la gent on fa pipí? Al cal·lel? No hem vist ulinalis públics? O pixen al foc pel apagal?
El Cilque du Soleil està bé, pelò això nosaltles ho podem al·leclal amb el nostle Cilc Nacional, que és molt mil·lol i més antic. I els altistes són del país i cleen escola pel seguil fent glan el Circ.  
És molt impoltant que hagueu fet un Consel·l de Savis. En la nostla societat això forma palt de la nostla cultula. A la gent glan se’ls té en molta considelació i honol,  semple se’ls ha de consultal encala que desplés no els facis cas.
Aquí molts dinels pel a la cultula de gent de fola, pelò aquí molta gent de cultura sense dinels que ha de malxal fora. Això no ho entenem! Tontelia d’economia.
Pelò pel a nosaltles, aquest és un país amb glan futur, on podel fel glans invelsions, donal a conèixel la seva divelsitat i liquesa cultulal. I sobletot les glans possibilitats que té pel la seva baixa fiscalitat. 
Pel això hem ploposat pagal el futul aelopolt d’Andol·la, pelquè Andol·la ha de sel la “polta d’entlada d’Eulopa” de glans emplesalis que han de levolucionar l’economia mundial. I vosaltles, andolans i lesidents sereu els plotagonistes.
Comencem una època daulada de cooperació!
Visca la Lepública Populal d’Andol·la!
Visca l’Aeropolt d’AndKong!!
Au, Bon dia tingueu!!

 

Comentaris: 3

Comentaris

Sempre Genial! Gràcies.

Xié Xié!!!!!!!

Sincerament, el tema d'escriure amb la "L" fa gràcia les 3 primeres paraules. Després es fa feixuc, si no saps de que escriure millor no fer-ho.
Per cert, es menciona l'home que va pagar la fiança i va sortir (el de l'accident). No té res a veure amb el seu nom, el procediment que sempre s'utilitza és aquest, fiança i cap a casa fins que es celebri el judici, que per algo existeixen les lleis que així ho estipulen, et diguis com et diguis.
El que deia, un article mal escrit, intentant (i no aconseguint) fer la gràcia per distreure de la manca de profunditat del mateix i de la poca originalitat. Una llàstima.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic