Diari digital d'Andorra Bondia
Donant la nota

La salomònica ambigüitat del ministre portaveu


Escrit per: 
Consell Editorial

Si d’alguna cosa ha servit l’esllavissada de dissabte és per posar de nou sobre la taula la necessitat peremptòria i inajornable de diversificar les vies d’accés al país, fins ara –i com fa un segle (!)– constrenyides a la carretera. Per això hauria de ser una prioritat absoluta del Govern definir el model de comunicacions a mitjà termini, com s’ha repetit els últims dies. Quants anys fa que sentim a parlar d’heliports, d’aeroports, de trens i de túnels més o menys quimèrics? Algú sabria dir quina és en aquest punt la vocació exacta de l’executiu de Xavier Espot? Per això és decebedor, per no dir depriment, sentir el ministre portaveu afirmar que tant l’aeroport de la Seu com el de Grau Roig són viables i possiblement complementaris. Hi haurà a qui aquestes salomòniques paraules li semblaran d’una prudència inobjectable. D’altres, més que cautela hi detectaran legítimament una indefinició alarmant o, el que és pitjor, la voluntat de persistir en l’ambigüitat per no contrariar segons qui. El que és difícilment imaginable és la possibilitat de tenir no un, sinó dos aeroports en actiu a 45 quilòmetres l’un de l’altre. Després de dues legislatures demòcrates, el Govern hauria de tenir-ho en aquest punt claríssim. L’ambigüitat, a aquestes altures, és una manera còmoda d’amagar el cap sota l’ala.

Comentaris: 3

Comentaris

El mitjà ferroviari és dels més eficients, amb més possibilitats i menys contaminant. Encara no s'entén perquè un mitjà de transport tan adient com un tren i/o un metro no està a sobre la taula de les possibilitats. Andorra mai tindrà una posició rellevant a escala mundial, ni tan sols pirinenc o europeu si no diversifica els mitjans de transport. Liechtenstein i Mònaco són petits i ofereixen més possibilitats. És decebedor.
El ex cap de de Govern, Sr. Forné, va fer el projecte del metro-aeri en la legislatura 2001-2005. Ara que molts Andorrans hem d'anar a viure a la Seu, es podria reprendre, oi? Segur que no sortirà per 500M d'Euros i ajudarà molt per ser realment el país motor dels pirineus. No més cal planificació i això que és més important: VOLUNTAT POLÍTICA, un projecte que pot il·lusionar a molts. Fer arribar aquest metro fins a l'Aeroport de la SEU, duana ( no Schengen) al mateix aeroport, pel amics xinesos i russos - Vinga nois, que és pot fer!! Tornem l'esperança a la gent d'Andorra
El problema no és tenir més accés al país, si no vigilar que no es faci animalades amb la construcció. Que hem de fer, gastar milionades per prevenir disbarats de un particular o la inacció del govern? El problema ha de ser posat correctament per trocar l hi solucions. Dins aquest cas, el problema no és la sortida del país.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic