Diari digital d'Andorra Bondia
Judith Pallarés.
Judith Pallarés.

Els 21 candidats a bombers tornen a fer l’entrevista per un "error de forma"


Escrit per: 
P.G. / FOTO: J.G.

Els 21 candidats a cinc places de bombers que han iniciat les proves del concurs han de repetir l’entrevista de la part del psicotècnic que l’empresa Lidera, contractada pel Govern per fer aquestes proves, els va fer. El motiu és que van recórrer contra la manera com es va fer aquesta part. Al·leguen que al plec de bases no hi figurava que l’entrevista fos per Skype. Segons va informar l’empresa adjudicatària, com que es va fer en juliol i l’entrevistador no es podia traslladar al Principat, es va decidir fer-ho a través d’aquest mitjà. La ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, va comentar que l’empresa va pensar que no hi hauria cap problema, “però és cert que al plec de bases no s’informava d’aquest format i per tant vam admetre l’error de forma, després de consultar-ho amb el gabinet jurídic”.

Set recursos
El concurs no només ha tingut aquesta queixa formal, sinó que el Govern ha rebut set recursos. Dos de relacionats amb aquesta errada de forma que critica que l’entrevista fos per Skype i no presencial i que des de l’executiu afirmen que ja estan resolts, i dos més que es debatran avui i quedaran tres per resoldre. Es tracta d’altres qüestions relacionades amb les proves practicades, el contingut de les quals no s’ha informat.
El que sí que ha pogut saber aquest rotatiu és que algun dels candidats es va queixar perquè l’entrevista es va fer en castellà. La ministra de Funció Pública assegura que l’empresa Lidera ha informat que es van fer en aquest idioma perquè prèviament  es va pactar entre l’entrevistador i l’entrevistat. Segons al·leguen des de l’empresa, l’entrevistador era menorquí i per Skype algun dels candidats no entenia bé el que deia i es va pactar fer-ho en castellà. 
La ministra Pallarés va informar que moltes d’aquestes proves de concursos per a cossos especials s’externalitzen a empreses especialitzades, i va afegir que la mateixa empresa Lidera ha resolt l’error reconegut pel Govern. Segons la ministra, es va convocar a una reunió tots els candidats per explicar-los que la prova de l’entrevista s’havia de repetir perquè va ser recorreguda, primer per un i després per diversos aspirants que es van afegir. 
L’empresa doncs, ha hagut d’enviar un altre entrevistat per repetir la prova de manera presencial, i segons va assegurar la ministra ja s’haurien realitzat les primeres entrevistes en aquest segon format. 
“Em sap greu el que ha passat, perquè aquests processos paren la vida de la gent, i el Govern per no incórrer en els processos llargs que ens han portat a la Batllia en altres casos, hem resolt al més ràpid possible i hem acceptat l’error de forma”, va comentar la ministra. 
Per aquest argument, s’espera que l’executiu solucioni al més aviat possible els altres cinc recursos. Es preveu que el mes d’octubre els candidats que opten a les places puguin iniciar la formació que des del cos de bombers tenen preparada, i per aquest motiu haurien de ser decisions administratives urgents, o s’hauria d’ajornar la formació prevista per als futurs bombers. 

bombers
Funció Pública
Comentaris: 2

Comentaris

I dels candidats que també resten a l’espera del centre penitenciari?? A veure si també pensem una mica en aquestes persones. Gràcies
Als edictes per agent penitenciari també es van realitzar les entrevistes psicotecniques amb aquest format, en SKYPE i en Castellà. Que diguin que es va fer amb aquest format per época de vacances d’estiu es una excusa.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic