Diari digital d'Andorra Bondia
La presentació amb representants del Comú i d’Andorra Telecom.
La presentació amb representants del Comú i d’Andorra Telecom.

El Comú i Andorra Telecom llencen el projecte ‘Ordino wifi 2.0’


Escrit per: 
Agències / Foto: A.S.

El Comú d’Ordino, juntament amb Andorra Telecom, han llençat el projecte Ordino wifi 2.0 que estarà disponible el primer trimestre del 2020, ja que necessita dotze setmanes d’implantació, va indicar Xavier Herver, conseller d’Administració, Comunicació i Comerç de la parròquia. El projecte es basa en “una xarxa oberta, d’accés únic i lliure” que dins del seu radi d’acció tindrà un abast molt ampli cobrint “tot el nucli antic, els edificis públics i les quatre parades d’autobús del poble”, ha destacat Herver, que considera que són les zones per on es mou el turista.
Segons el conseller comunal, es pretén el benefici dels ciutadans de la parròquia i “oferir un servei de qualitat” perquè el turista pugui interactuar i “pugui posar Ordino al mapa”. Un dels objectius és que la xarxa sigui molt intuïtiva, ha comentat Herver, que va explicar que s’intentarà que quan un usuari entri en el radi de cobertura, li surti un avís de la xarxa.
En la mateixa línia, Josep Vilana, responsable d’Empresa d’Andorra Telecom, va manifestar que es busca que sigui una connexió senzilla, ja que “com més dades demanes, menys gent es connecta”. La xarxa disposarà d’una línia d’alta velocitat de fins a 700 MB per segon en el qual es podran connectar fins a 500 dispositius a la vegada. “Per garantir la connexió, instal·larem deu accessos a internet” amb un total de catorze antenes interiors i set d’exteriors, ha explicat Vilana, que ha indicat que l’accés es farà amb un usuari i una contrasenya comuna.
Finalment, el conseller comunal va declarar que el projecte ha estat impulsat internament pel comú arran d’una revisió tecnològica dins la casa comuna. “Aprofitem el fet de solucionar una mancança interna, per a fer el projecte.” Es preveu que el cost del projecte sigui al voltant dels 1.350 euros mensuals, va concloure Herver.

‘Ordino wifi 2.0’
Comú
Andorra Telecom
projecte
llencen
Comentaris: 1

Comentaris

Aquest projecte es indispensable pel poble, coincideixo amb el Sr. Herver, es un atractiu més, millora l’experiència del resident i del visitant (aquests sempre busquen un Wifi gratuït) i tindrà un impacte molt positiu, sobretot en els esdeveniments. Chapeau

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic