Diari digital d'Andorra Bondia
El primer semestre hi va haver un total de 36 expedients sancionadors.
El primer semestre hi va haver un total de 36 expedients sancionadors.

La construcció, amb 12 expedients, el sector més sancionat de gener a juny


Escrit per: 
M.P.A.

El sector de la construcció va ser el més sancionat durant el primer semestre del 2019, amb dotze expedients, seguit pel d’hoteleria, amb nou sancions, i el del comerç, amb set. Altres serveis també en va tenir set, i el sector de la indústria, tres. Aquestes són les dades facilitades per Inspecció de Treball. En total, el servei va realitzar un total de 233 actuacions de gener a juny d’aquest any. Es tracta d’intervencions amb aixecament d’acta relacionades amb la Llei 34/2008 del 18 de desembre, de la seguretat i la salut en el treball.

La gran majoria de les actuacions, 154, van ser efectuades en fase prèvia a la decisió d’arxiu de les actuacions o incoació d’expedients sancionadors. Deu d’aquestes actuacions van ser d’ofici; 35 també van ser d’ofici però es van efectuar arran d’una denúncia de les condicions generals. Només dues es van iniciar a causa d’una denúncia expressa de seguretat i salut. D’altra banda, 32 de les actuacions es van iniciar a causa d’accidents de treball.
A conseqüència d’aquesta activitat, durant el primer semestre d’aquest any es van incoar 36 expedients sancionadors per incompliments relatius a la seguretat i la salut en el treball, que van comportar unes sancions per un import global de 169.297 euros. 
Pel que fa al nombre de sancions proposades, 71 van ser per infraccions greus, tres per molt greus i dues per faltes lleus. 
Les sancions més freqüents van ser per infracció dels articles de la Llei 34/2008, del 18 de desembre, de la seguretat i la salut en el treball. Així, 18 de les sancions es van produir per vulnerar l’article 19, que es refereix a la vigilància de la salut; 15 van incomplir l’article 28 que estableix quina ha de ser la formació en seguretat i salut en el treball; vuit de les sancions van tenir a veure amb la infracció de l’article 20 referit al pla d’emergència i organització de primers auxilis; set per vulnerar l’article 8, per no haver fet l’avaluació inicial de riscos; i sis per no disposar de cap modalitat de servei de prevenció, tal com recull l’article 14.
L’actuació del Servei d’Inspecció de Treball s’inicia d’ofici, procedint a la inspecció dels establiments laborals que estimi convenients, o de resultes de denúncies formulades d’acord amb el que estableix l’article 13 de la Llei de creació del servei d’inspecció de treball, de data 24 de juliol de 1984; en el qual es detalla que la Inspecció de Treball aixecarà acta de cada una de les denúncies que li siguin formulades.
Durant l’any 2018 el Servei d’Inspecció de Treball va realitzar un total de 406 intervencions amb aixecament d’acta, relacionades amb la Llei de la seguretat i la salut en el treball.

construcció
expedients
sector
gener
juny

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

el que es una vergonya,es que govern deixi obrir societats com xurros, societats que no tenen moviments i tant sols es fan per amagar i posar les coses de propietat particular al nom de la societat i no tenir de pagar res despres, aixo a andorra passa molt quina pena, societats amb cotxasos? i son per la societat, jajaja vaya merienda de negros.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte