Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va detallar ahir la participació andorrana a l’Exposició Universal.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va detallar ahir la participació andorrana a l’Exposició Universal.

Andorra serà present a l’Exposició Universal de Dubai amb pavelló propi


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

Andorra participarà finalment a l’Exposició Universal de Dubai, que tindrà lloc en aquesta localitat dels Emirats Àrabs Units (EUA) entre l’octubre vinent i l’abril del 2021, segons va confirmar ahir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que va assegurar que ser present en aquesta cita, on 190 països ja han confirmat la seva participació, “comportarà una projecció important pel país”.
Gallardo, que va recordar que la participació en aquest esdeveniment ja es va estar avaluant la legislatura passada i que l’alt cost econòmic va fer que no es concretés, va explicar que l’Exposició Universal de Dubai, que espera rebre fins a 25 milions de visitants el 70% dels quals estrangers, girarà entorn de tres grans eixos com són l’oportunitat, la mobilitat i la sostenibilitat, tres vessants que ofereixen a Andorra la possibilitat de donar-se a conèixer turísticament així com exposar les oportunitats econòmiques i d’inversió a un públic internacional amb l’objectiu d’atreure inversió estrangera.
Amb relació al cost, el ministre va explicar que s’han pogut obtenir unes condicions molt avantatjos, ja que el país haurà d’aportar únicament 150.000 euros, que serviran bàsicament per fer front als complements salarials de les persones que estiguin al pavelló així com per a la producció de material audiovisual i el contingut de l’exposició.
I és que tal com va remarcar el ministre, que va assegurar que no es preveu cap contractació per aquesta cita i que es comptarà amb personal de l’Administració, els Emirats Àrabs Units aportaran fins a 1,5 milions de dòlars que gairebé cobreixen totes les necessitats de la participació andorrana. En aquesta línia, el ministre va precisar que el pavelló d’Andorra està construït i cedit gratuïtament al Govern per l’organització, que també posa a disposició dels participants els serveis de telecomunicacions i electricitat, així com els serveis de manteniment, neteja i seguretat de les instal·lacions.
Així mateix, els EUA financen també el muntatge del contingut del pavelló, el transport a l’inici i final de l’esdeveniment dels materials de l’exposició, els viatges, dietes i allotjaments per a l’assistència a totes les reunions internacionals preparatòries així com 9 viatges d’anada i tornada pel comissari general i el seu equip; i l’allotjament i dietes del comissari general i de la direcció del pavelló i equip durant tota la durada de l’exposició. L’organització també assumeix el cost dels transports interns i els serveis d’entre 2 i 4 voluntaris locals.
El ministre va detallar que Andorra gaudirà d’un pavelló de dues plantes, la primera de les quals, de 220 metres quadrats, es destinarà a les exhibicions i mostres, mentre que la segona, de 90 metres quadrats, acollirà les oficines i sala de reunions. Està previst que el pavelló aculli, entre d’altres, uns panells d’informació infogràfica sobre Andorra amb una maqueta interactiva de la geografia del país, una zona de realitat virtual i una pantalla digital de 360 graus on es projectaran imatges del país.
Així mateix, l’executiu va acordar ahir la creació del Comissariat nacional per a l’Exposició 2020 de Dubai, que estarà format pel mateix Gallardo, pel secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, marc Galabert, nomenat comissari general per a l’exposició i pel director d’ActuaTech, Marc Pons. Falta per determinar el director i sotsdirector del pavelló i el personal de suport.

 

Tarifes pel registre per circular en la zona de baixes emissions 

Amb l’objectiu que els conductors andorrans puguin fer des del país els tràmits exigits per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per poder circular en la zona de baixes emissions (ZBE) de la capital catalana a partir del primer d’abril i no s’hagin de desplaçar a Barcelona, el Govern va aprovar ahir les tarifes per a la inscripció dels vehicles andorrans al Registre metropolità de vehicles autoritzats a circular en la ZBE.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que va assegurar que “per part andorrana està tot a punt i només queda algun serrell per part catalana”, va precisar que per a aquells vehicles que compleixin amb els requisits establerts pel Registre metropolità de vehicles estrangers s’ha fixat una tarifa de 5,80 euros, mentre per a aquells que no compleixin i que per tant només puguin sol·licitar deu autoritzacions a l’any la tarifa ha quedat fixada en 2,40 euros.
Així mateix, el ministre, que va precisar que al marge de la inscripció al registre de l’AMB es farà també un certificat que en justifiqui la inscripció, va detallar que la intenció és que a partir de l’1 de març els conductors que vulguin incriure’s al registre puguin fer-ho ja de forma presencial al departament de Tràmits, prèvia presentació de la carta groga del vehicle i el carnet de conduir. Més endavant la voluntat és que el tràmit es pugui fer en línia.

 

Nou places de policies

A proposta del titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el Govern va acordar ahir la convocatòria de 9 places d’agent de policia, dues de les quals es destinaran al grup d’estupefaents, segons va avançar el portaveu de l’executiu. Eric Jover, que va recordar que els candidats han de tenir la nacionalitat andorrana i ser menors de 40 anys, va detallar que els interessats a optar a una plaça tenen de termini per presentar les sol·licituds al grup de recursos humans del cos de policia fins al 27 de març.

 

Consolidació d’eventuals

En el marc del pla de consolidació de places d’eventuals a Educació, el Govern va aprovar ahir la convocatòria de 25 places vacants de professors i tècnics especialitzats, segons va informar el ministre portaveu. Eric Jover, que va recordar que actualment hi ha un 24% d’eventuals i que l’objectiu és arribar al 15%, va precisar que els interessats poden presentar les sol·licituds corresponents a Tràmits fins al 27 de febrer. La idea és que les contractacions es facin efectives, en període de prova, a partir del setembre.

Andorra
serà present
l’Exposició Universal
Dubai
pavelló
propi
Comentaris: 1

Comentaris

Molt bona noticia, i per un cost irrisori. Felicitats govern de coalició

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic