Diari digital d'Andorra Bondia
Agents de la policia controlen l'accés a Andorra des de França.
Agents de la policia controlen l'accés a Andorra des de França.

La policia impedeix l'accés dels turistes al Pas de la Casa i el Govern limita la venda de tabac i alcoholEscrit per: 
M. P. / Foto: Météo Pyrénées / Vídeo: J. M. S.

Després de la forta afluència de turistes registrada ahir al Pas de la Casa, avui la policia ha rebut ordres de limitar l'accés a la localitat fronterera, de manera que els turistes no poden accedir al país per aquest punt. Fonts del cos d'ordre han explicat que si no són persones que van a treballar o residents al Principat, no es permet l'accés. Això ha fet que aquest matí s'hagin pogut registrar imatges de cues de vehicles que tal com creuaven la frontera havien de tornar a girar i fer marxar enrere cap a França després que els agents els comuniquessin que les úniques compres que es podien fer són de productes de primera necessitat. Des de Govern, però, es va remarcar que les fronteres no estan tancades.

D'altra banda, el ministre portaveu, Eric Jover, ha anunciat la publicació d'un decret que limitarà les vendes de tabac i alcohol. Segons Jover, la mesura s'ha pres, sobretot, per les situacions que es van viure ahir al Pas de la Casa en què un gran nombre de turistes van arribar a la localitat per fer compres d'aquests productes. Així, s'ha previst limitar les compres només als residents i també es regularà la quantitat que se'n pot adquirir. "Pensem que aquesta mesura evitarà l'efecte crida, sobretot a la zona del Pas on hem tingut una afluència de turistes que no es correspon amb la situació sanitària que tenim". Jover ha deixat clar que si amb aquestes accions la situació no millora, continuaran agafant mesures més contundents.

Així, el decret exposa que la mesura afecta " tots els establiments autoritzats a romandre oberts en els quals concorrin, juntament amb productes de primera necessitat, altres productes com les begudes alcohòliques, el tabac i altres productes derivats". Pel que fa a les limitacions, en el cas del tabac i els productes derivats, es podrà adquirir per persona i dia, un cartró de tabac, un cartró de cigars de menys de 3 grams, una caixa de puros de 25 unitats de més de 3 grams i 500 grams de picadura de tabac. Quant a les begudes alcohòliques, es pot comprar una ampolla de litre de més de 22 graus, un ampolla de litre de menys de 22 graus i 2 ampolles de vi o espumós. Per garantir que només adquireixen els productes els nacionals o residents, caldrà que s'acrediti mitjançant l'exhibició del passaport o de l'autorització d'immigració corresponent.

En el cas dels establiments, tenen l'obligació de tenir un registre diari i escrit en el qual constin les persones que han adquirit els productes identificant-les amb el número de censn o el número d'identitat, els productes comprats i la data i l'hora de l'adquisició. El registrà haurà d'estar sempre a disposició dels membres del cos de policia i de la resta de funcionaris o treballadors de l'administració general amb funcions d'inspecció. Igualment, es prohibeix la venda, l'exposició i qualsevol acció publicitària o promocional de qualsevol producte a l'exterior dels establiments autoritzats a obrir, encara que es tracti de zones exteriors que formin part del recinte de l'establiment.

De fet, ahir al migdia també es va haver de regular l'accés a la població per evitar les concentracions de gent, de manera que van ser molts els autocars de turistes que es dirigien al Pas per fer compres que van haver de tornar cap al seu país d'origen. La crida continua sent la mateixa, reduir els desplaçaments i nomé soritr de casa si és imprescindible.
 

policia
impedeix
accés
turistes
Pas
Casa
coronavirus
Comentaris: 1

Comentaris

Pongan el país entero en cuarentena ya mismo!!! Si quieren evitar una tragedia que diezmaría a Andorra, pudiendo matar a más del 10% de la población en pocos meses, tiene que quedarse todo el mundo en casa ya mismo!!! No sean irresponsables. Además deberían cerrar las fronteras excepto para los residentes. Urgente!!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic