Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Alba Doral

Alba Doral

Periodista

 

 

Menys circ i més ciència
Ai, mirin, no estic jo d’humor avui per a mitges tintes ni correccions polítiques. Així que aquí va: som una societat d’imbècils. En l’accepció que no cal que expliqui. Però el mot en té també una de perduda. Es va formar amb el prefix in davant de baculum (bastó), així que literalment vol dir que caminem sense bastó i, sense la connotació negativa que li donem avui, el significat apuntava a fràgil, feble, vulnerable. Avui ens queda clar com som de fràgils, febles, vulnerables. Però no soc tan amable. En realitat tinc ganes de recordar-nos a tots com som d’imbècils, com hem estat una societat que hem corregut darrere el fast i l’oripell, hem perdut el cul per l’estrella del rock, l’arquitecte deïficat i el futbolista a qui hem convertit en hipermilionari. Guita’ls, perquè ara són, com tots, conillets espantats al cau. Qui ens salva la vida mentrestant –ui!, puc ser tan demagògica com vulgui– és la humil aigua amb sabó, el modest personal sanitari, la caixera i el repartidor de sous precaris, l’agricultor. Són fantàstics els aplaudiments. Però quan ens passi l’ensucrat estat d’ànim, a veure si tenim tots present que no ha estat el circ (mediàtic) qui ens ha salvat, sinó el treball dels humils i la ciència. Oh!, la ciència. Aquells científics que vam rebaixar a la categoria de pidolaires. Ep! També aquí, a Andorra –deixem d’esperar que investiguin els altres–. A penes “fa tres ministres” que no se’ls ha d’explicar què és la recerca. Que tampoc no se’ls hagi d’explicar que amb bastant menys de l’1% del PIB dedicat a la investigació no anem enlloc. El coneixement farà que siguem menys imbècils. En tots els sentits.

Comentaris: 2

Comentaris

Alba no t'equivovoquis... Molts abans de qualsevol cosa som persones i per tant no hem arribat a l'estatus d'imbècils. Encara no hem perdut els valors de les coses i de fet, abans de tot això, ja denunciàvem injustícies cada dia. Estic d'acord amb tu que segurament no n'aprendrem...

Jo penso com l’Alba, hem perdut valors i prioritats pel camí.
Permetem que cobrin fortunes uns quants -deportistes, càrrecs polítics inútils, directors d’empreses públiques- i am lo més bàsic ho retallem tot per pagar a l’aquesrs primers. Quant lo primer hauria de ser Sanitat, educació, investigació i ben estar social.
Si ens estem tornant Imbècils, perquè ho permetem.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic