Diari digital d'Andorra Bondia
Un carrer del Pas de la Casa.
Un carrer del Pas de la Casa.

Voler ajudar els temporers... i no saber com


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

La preocupació per la difícil situació que travessen els treballadors temporers ha fet sorgir iniciatives solidàries de particulars. És el cas per per exemple del propietari de dos pisos al Pas de la Casa, que voldria posar-los a la seva disposició perquè s'hi allotgin fins que puguin tornar al seu país d'origen. No obstant, no troba els mitjans oficials per canalitzar l'oferta.

Hugo Sauterel, ciutadà francès i co-organitzador del festival de música electrònica Hibernation, una de les cites precisament caigudes del calendari per la crisi sanitària, va explicar al BonDia que disposa de dos habitatges al Pas. Són dos pisos que ara mateix no necessita i en els que es podrien encabir sis o set persones. No obstant, apunta, desconeix els canals a través dels quals gestionar la seva oferta d'una manera diguem-ne oficial, no directament amb els particulars interessats. Es va intentar posar en contacte amb diversos serveis del Govern, així com amb el departament d'Immigració, però no en va acabar de treure l'aigua clara.

voler
ajudar
temporers
Comentaris: 4

Comentaris

Buenas tardes a todos: Gracias por el apoyo particular hacia la situación. Pero es necesario que el Govern tome medidas oficiales que apoyen a los trabajadores temporales, quienes somos pieza clave en la economía andorrana. Nos sentimos, mayoritariamente, ignorados, invisibilizados y perjudicados, ya que nuestros contratos finalizaron entre un mes y mes y medio antes. En el caso particular de los argentinos, como ya lo saben, no podemos regresar hasta nuevo aviso. Teniendo que hacer frente al alquiler del mes de abril - Por ahora de forma íntegra - dependiendo de la buena predisposición particular en vez de apoyados de manera oficial. Esperamos respuestas y reconocimiento de parte de los órganos oficiales. Saludos y muchas gracias.
Esteu més preocupats amb els temporers que amb els nostres residentes que son els que fan païs tot l'any i també están quedant-se sense feina...
Serafím la preocupació pels temporers està del tot justificada, donada la seva vulnerabilitat. Comptaven amb un mes més de feina, és queden sense i no poden marxar d'Andorra. El teu discurs em recorda als de Vox amb els immigrants a Espanya.
A veure campió...jo visc aquí tot l'any, pago aquí els meus impostos...tot l'any, i em deixo gran part dels calers que guanyo aquí també. Tothom necesita ajuda, tant la gent que ha vingut de fora a treballar com els que vivim aquí...perque nosaltres també som vulnerables.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic