Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Isaac Pérez

Isaac Pérez

Advocat

 

 

Dies estranys
Són dies estranys elsque ens està tocant viure, en els que el temps sembla discórrer a una velocitat diferent, amb un sobtat alentiment del ritme de la nostra atrafegada existència quecontrasta ambla frenesia anterior.

Canvien les rutines, ancorades de formainamovible en la successió gairebé inalterable dels nostres dies, i entrem en una nova dimensió on les nostres ocupacions, que teníem tant interioritzades, són substituïdes d’improvís per unes altres, amb uns mateixos personatges però amb uns rols i un decorat diferents, com si d’un canvi d’escena es tractés.

És com si el batibull característic de les nostresvides, assumit inconscientment com un fenomen inherent a lesmateixesde vegades molest però inevitable, s’esfumés de cop donant lloc a un període de treva, indefinit i presumiblement temporal, en el que les hostilitats habituals són substituïdes per un altre tipus de preocupacionsdiferents de les acostumades.

Es produeix un canvi forçat en la jerarquia de la nostra escala de valors, provocat per la dràstica reducció de la nostra llibertat de moviments i la limitació exponencial de la nostra capacitat d’elecció, que imposa unes prioritats diferents, obliga a deixar de banda activitats i hàbits, volguts o no, que crèiem innegociables, i ens proveeix d’una nova perspectiva a l’hora de diferenciar allò que és important del que no ho és tant.

Ens trobem, en definitiva, davant d’un nou escenarien el que la salvaguarda del nostre bé més preuat, la vida, esdevé l’actor principal i la resta del repartiment, reduït a l’aparició d’una mera successió de figurants, queda en un segon pla poc menys que intranscendent.

Tant debo l’epíleg d’aquesta història ens permeti concloure que la superació col·lectiva del desafiament alque ens enfrontem ens ha fet millors individualment i com a societat. Les diverses mostres de solidaritat que s’estan produint aquests dies a Andorra, com és el cas,per exemple i entre altres, de la campanya de donacions #juntsperandorra, fonamenten sòlidament l’esperança que així serà. Dependrà però de si, un cop passada la maregassa, sabem mantenir la perspectiva adequada i dirigimel rumb del vaixell cap al port adequat.

Comentaris: 1

Comentaris

Totalment identificat, i m’adono que donem importància a coses que no la tenen . Espero que aprenguem la lliçó i recuperem valors perduts

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic