Diari digital d'Andorra Bondia
Gabriel Ubach en una reunió anterior amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
Gabriel Ubach en una reunió anterior amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

L’USdA lamenta que no s’hagi escoltat “per res” els treballadors


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: SFGA

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) lamenta que, a diferència del que succeeix en d’altres països, a Andorra no s’hagi comptat amb les aportacions dels treballadors a l’hora d’adoptar les mesures necessàries per respondre a la crisi provocada per la Covid-19. El secretari general de l’entitat, Gabriel Ubach, va recordar que el sindicat va enviar una primera carta al Govern on es demanava que no es permetessin els acomiadaments per llei i una segona on es proposava una renda bàsica. La decepció és doble: “no se’ns ha escoltat per res”, lamenta. 

Tenint en compte que no s’ha permès participar als sindicats a l’hora “d’enfocar la crisi econòmica”, per Ubach ara “tots ens hem d’encomanar a sant Xavier Espot esperant que l’encerti”, ja que tota la responsabilitat recau sobre ell.

El secretari general de l’USdA també es va referir a la regulació dels ERTO (o suspensions temporals de contracte de treball en la seva nomenclatura andorrana) recollida en la segona llei òmnibus. Va reiterar que els assalariats “no tindran dret a un ERTO com Deu mana”, ja que a diferència d’altres països aquí no es podran negociar amb els patrons en haver-hi tan sols un 1% de les empreses amb representants dels treballadors. Això no succeeix a Espanya, va dir, on gràcies a la negociació, els assalariats de la SEAT, per exemple, han assolit unes condicions molt avantatjoses. També va lamentar que, avui, la situació dels treballadors que ja han quedat a l’atur arran de la crisi sanitària i de les petites empreses és “desastrosa” i va criticar que totes les mesures anunciades pel Govern vagin tard. Com també va retreure als governs demòcrates que mai hagin cregut necessari establir un atur contributiu ni afavorir convenis col·lectius o la presència de representants sindicals a les empreses, un fet que ara passa factura, exposa. Tampoc es mostra sorprès per l’afirmació del ministre Jordi Gallardo en relació a la necessitats dels acomiadaments: “el ministre representa la visió empresarial, i és ben legítim. A algú li sorprèn?”, va concloure.

 

USdA
ERTO
segon paquet
mesures
sindicat
Comentaris: 2

Comentaris

No se com gosa comparar la SEAT amb cap empresa d'ANdorra... el grup Volkswagen factura 253 bilions d'Euros....és a dir 252,5 bilions més que el nostre pressupost nacional.....251 bilions més que el nostre producte interior brut.....pensi svp de veritat Ubach....es passa 6 pobles, mai té bones paraules , i en aquests moments els seus comentaris són sobrers.
El Sr. Ubach només constarà el que passa sempre en aquest país !! Mai es te en consideració als treballadors , només a les patronals !! Però la culpa es dels votants del tripartito , fa molts i molts anys que a aquest país es vota als mateixos , així que si algú te la culpa son els mateixos ciutadants ... Ajo i Agua

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic