Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del Partit Socialdemòcrata Jordi Font.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata Jordi Font.

El PS planteja una reducció dels lloguers de fins al 50%


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

Apel·lant al principi de la corresponsabilitat, el Partit Socialdemòcrata ha proposat a l’executiu que, a través d’un decret, estableixi una reducció significativa de tots els lloguers d’habitatges, d’entre un 35% i un 50%.

Així ho ha explicat el conseller general socialdemòcrata Jordi Font, que ha demanat també que es “resolgui reglamentàriament els casos excepcionals per evitar l'ofec de les famílies que s'hagin quedat sense cap recurs”.

I és que els socialdemòcrates consideren que donat que els empresaris, els autònoms i assalariats veuran d'una manera o altra reduïts els seus ingressos, cal acordar una reducció significativa i amb caràcter general del preu dels lloguers dels habitatges mentre duri la crisi, l'aturada de l'activitat econòmica i les seves conseqüències.

Així mateix, els socialdemòcrates insisteixen en la importància d’una moratòria en els cobraments dels préstecs i de les hipoteques, perquè no es produeixin desequilibris de tresoreria principalment en petits propietaris. Prenent en consideració una moratòria de les despeses de capital i del pagament d'interessos i tenint en compte el comportament inflacionista que ha tingut el mercat de l'habitatge els darrers anys, els preus dels lloguers són notablement superiors, de forma global, a les despeses de funcionament dels habitatges.

També en l’àmbit dels lloguers, i tot i admetre que pugui tenir un “caràcter residual”, els socialdemòcrates mantenen que caldrà preveure una ajuda de Govern per a propietaris que de forma documental i fefaent demostrin que no poden fer front al no cobrament de lloguers per part dels seus llogaters. La impossibilitat de resoldre contractes de lloguer per impagament de renda produïts durant la crisi i alguns mesos posteriors segons durada de la crisi, així com la possibilitat d'ajornar el pagament de rendes impagades són altres propostes del PS per ajudar a les famílies que no puguin afrontar les despeses per la crisi económica ocasionada per la Covid-19.

PS
planteja
reducció
lloguers
fins
al
50%
Comentaris: 1

Comentaris

Ya lo escribi hace unos dias..¿Que piensan hacer los usureros,que nos pagan mil euros,de sueldo y nos cobran setecientos por el alquiler de sus m... de pisos.?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic