Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern va aprovar al febrer del 2018 el nou reglament sobre l’autorització de nucli zoològic.
El Govern va aprovar al febrer del 2018 el nou reglament sobre l’autorització de nucli zoològic.

Agricultura impulsa una campanya de control dels nuclis zoològics del país


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat endega una campanya de control dels nuclis zoològics que tenen animals de companyia –principalment gossos–. La iniciativa té com a principal objectiu iniciar un pla d'actuacions que permetrà controlar les instal·lacions que hi ha arreu del territori a fi de garantir els principis de benestar i dret de protecció en la tinença dels animals.

Els treballs de control es duran a terme prenent en consideració els nuclis zoològics que ja consten registrats i també aquells inventariats amb la col·laboració del Cos de Banders. Les supervisions es duran a terme amb un inspector del departament de Medi Ambient i un tècnic veterinari del Departament d'Agricultura que desenvoluparan aquestes tasques a ple temps.

Així, aquesta tasca es farà de forma coordinada amb l'Àrea del Servei Veterinari i Protecció dels Animals del departament d'Agricultura per poder avaluar les condicions de vida dels animals, el seu estat sanitari i el seu estat censal administratiu en relació al Registre d'Explotacions Agràries. En aquells controls que sigui necessari es recorrerà també a sol·licitar la col·laboració dels Comuns, ja que són les corporacions les competents en determinades actuacions referents a la tinença i protecció dels animals.

En una primera fase es preveu que els controls tinguin un caràcter marcadament pedagògic per informar i recordar, als tenidors d'aquests animals o als propietaris de les parcel·les, les normatives que cal complir, així com per encomanar-los les millores de les instal·lacions que siguin necessàries. Tot i això, i sempre que no se segueixen les indicacions del cos d’inspecció, l’Administració podrà incoar expedients sancionadors que, en funció de la gravetat dels fets, poden comportar el comís dels animals. La legislació també preveu la imposició de multes que poden oscil·lar entre els 300,01 euros i els 9.000,00 euros o fins i tot incórrer en un delicte penal.

agricultura
Impulsa
campanya
control
nuclis zoològics
país
Comentaris: 1

Comentaris

Campanya iniciada per APAPMA http://apapma.org/podrem-algun-dia-garantir-de-forma-efectiva-el-benestar-dels-animals-al-nostre-petit-pais/

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic