Diari digital d'Andorra Bondia

Els termòmetres de la discòrdia


Escrit per: 
Consell editorial

Termòmetres per prendre la temperatura a distància. Aquesta va ser una de les primeres imatges que vam veure tots quan el coronavirus va començar a estendre’s arreu del món. Controls a les estacions de tren i als aeroports de molts països, com la Xina i Itàlia, i quan la pandèmia va fer acte de presència a Andorra, reproducció de la situació al Principat, sobretot en la majoria de centres comercials. És cert que des de l’inici algunes veus van qüestionar el sistema en entendre que s’estaven vulnerant drets. També ho és que des del ministeri de Salut es va advertir que no era el millor mètode perquè no donava cap garantia. Però en realitat, cap veu contundent que fes replantejar la situació. Així, que tots plegats ens vam acostumar a esperar el control de la febre abans d’entrar a comprar. Dos mesos després, l’APDA ens diu que es tracta d’un control “il·lícit”, que no té l’empara de cap llei, i que en tot cas només es podria fer sempre que el client en donés el consentiment. Potser a molts els haurà generat estupefacció la contundència tant de temps després. Preguntat per la qüestió, el ministre de Salut va insistir que és una mesura que aporta “una falsa seguretat” i que no dona cap garantia a l’establiment. De fet, la recomanació de Benazet va ser clara: higiene de mans per sobre de tot. Està bé que ens ho diguin ara, però potser hauria estat útil disposar de l’estudi quan el virus estava en plena efervescència.

Comentaris: 2

Comentaris

Bon dia, Exactement, el rol de un govern és denunciar les pràctiques il·lícites i indicar les correctes. Passa el mateix, amb aquests guants que trovem a terra dins tot el país. Aquí tothom ha tirat per el dret sense protegir els nostres drets. Fa 2 dies estava el tema de controlar els turistes, de fer enquestes sanitàries per anar a la peluquería, de prohibir activitat en funció de un test no homologat als altres països... Prou d animalades sup.
Si! Quant erent morts ...els donarent de combregar! .. Ja! Sòlsament voldria tindré els beneficis d'aquest invent..! Il.licit o no!... ja ja ..!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic