Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de la trobada dels cònsols escaldencs, Josep Majoral i Mireia Codina, amb Xavier Espot i Eric Jover.
Imatge de la trobada dels cònsols escaldencs, Josep Majoral i Mireia Codina, amb Xavier Espot i Eric Jover.

Majoral espera al setembre per decidir quant aporta al fons solidari


Escrit per: 
A. Doral / Foto: SFGA

Al setembre, quan el Comú hagi fet la primera facturació (ajornada del juliol) i el volum de retorns, entre altres aspectes, permetin tenir una fotografia més clara de les finances de la parròquia, l’equip de Josep Majoral decidirà quina podrà ser l’aportació laurediana al fons de solidaritat de Govern per fer front a la pandèmia. És el que va exposar en la reunió mantinguda amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Eric Jover. També es van reunir amb els cònsols escaldencs. “En un clima de cordialitat i respecte institucional”, insisteix Rosa Gili, però una reunió en la qual tampoc no es va arribar a cap acord. “Nosaltres no tanquem la porta i sempre hem dit que ajudaríem les persones”, reitera, recordant la partida de 2,5 milions prevista en ajuts. Si alguna cosa aporten finalment al fons de Govern, sortiria d’aquí. “No ens neguem a col·laborar, si se’ns té en compte i som partícips de les decisions sobre la distribució” d’aquests diners, va puntualitzar.

Tornant a Majoral, va manifestar al BonDia que la posició expressada a la reunió és la que van reiterant “des de l’inici”: el comú supera ja el 170% de dèficit i “sols que els ingressos caiguin un 20%” ja s’atansa perillosament al 200% permès per la Llei de finances comunals. “En tres o quatre mesos veurem com va tot. Ara penso en un projecte que hi ha pendent a Tràmits que ell sol suposa 800.000 euros d’ingrés, si no entra, l’impacte serà molt gros”.

La posició, doncs, és que “serem solidaris, sí, però també responsables, i no ens comprometrem allò que no tenim”.

Sobre la qüestió es van manifestar els tres consellers de la minoria demòcrata escaldenca. Per a ells, el Comú “ha de ser solidari” i aportar, com la resta de parròquies, al fons solidari del Govern. Sobretot tenint en compte que disposa d’un romanent de tresoreria de 14,2 milions d’euros. En canvi “s’hi ha posat d’esquena”. Ho van manifestar en la roda de premsa convocada durant el matí per denunciar la “molt poca” informació que reben de l’equip de govern comunal.

Majoral
espera
setembre
quant
fons
Govern
solidari
Comentaris: 1

Comentaris

Em temo que l'aportació de Sant Julià al fons solidari serà de misèria. Algú hauria de dir als Srs. Josep Majoral i Xabier Ajona que darrere la covid-19 ve enganxada la pandèmia econòmica i social que afectarà de ple els principals visitants de Naturlandia, els espanyols. Com qui diu, ja s'ha inaugurat l'administració comunal 2020-2023 tirant al pou sense fons del parc d'aventures un milió d'euros. Poc podrà aportar el comú lauredià quan haurem de mantenir el vaixell Naturlandia sobre la línia de flotació amb els diners del comú. Per començar, durant els exercicis comptables 2020 i 2021.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic