Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Carme Soler Castellà

Carme Soler Castellà

Historiadora de l’art

 

 

Política i ciutadania: ArtalRoc
Atònita i trista.

Atònita i trista en llegir l’article que va publicar aquest rotatiu informant que ArtalRoc estava en la corda fluixa. De fet la sala d’exposicions dedicada a les arts plàstiques no existirà en un temps breu. ¿M’estàs dient que al meu país se li treu l’espai expositiu d’arts plàstiques de referència del Govern d’Andorra? Sí.

Atònita i trista perquè no s’ha fet una consulta ciutadana sobre el nou enfocament d’aquest espai. Sí, sí, consulta ciutadana perquè la cultura és un dels pilars de qualsevol societat i per tant en una societat democràtica davant d’un fet com aquest, com a mínim s’ha de fer una consulta i s’ha de percebre en nombre quina opinió en tenen els ciutadans. Construir i desconstruir=no créixer.

Atònita i trista perquè fem poc honor al lema d’Andorra: Virtus Unita Fortior. Què més ens ha de passar als ciutadans d’Andorra després d’aquesta crisi  sanitària mundial perquè tots remem cap a la supervivència i creixement del nostre país?  Per què surt una notícia devastadora  com aquesta ara, justament ara?

Atònita i trista perquè en lloc de construir es derrueix. Sabeu que Escaldes-Engordany és un diamant en brut de la cultura contemporània del país? Des del Museu del Perfum fins a Art al Roc es presenta com l’única oferta artística i cultural de l’Andorra contemporània. Diamant en brut que no més cal polir per presentar-se amb tot el seu glamur tant per als habitants d’Andorra com per al turisme. Es treballa des del Comú d’Escaldes-Engordany per crear un Museum Mile?

Atònita i trista perquè sent escaldenca de naixement, de soca i rel d’Escaldes-Engordany. Però el meu país és Andorra. Jo no vull veure aquests enfrontaments polítics per diferències de color i que s’adoptin actes tan radicals com és l’anul·lació d’ArtalRoc. Polítics, podem remar cap a un mateix sentit per créixer, i més ara en els moments que visquem, si us plau?

Trista, molt trista com es passa pel forro la cultura, i en aquest cas les arts plàstiques, el Comú que em representa.

Hi ha molt i més per dir, però acabaria la present opinió fent honor a una frase feta en llengua castellana que diu “no me expliques milongas” que traduït, i en aquest cas, diria, no m’expliquis dels teus arguments quan aquests estan per sota del bé comú d’Andorra i per sota del sentit comú. Amb tots els respectes al Comú d’Escaldes-Engordany, i entenent la propietat i legitimitat de l’edifici d’ArtalRoc, demano si us plau una reflexió aprofundida sobre el tema.

Comentaris: 4

Comentaris

.... També estic trista Carme.
Estic d'acord amb tu: -construir i desconstruir =NO Créixer
Podrien els nostres "polítics", Més IGUAL EL COLOR, seure's a parlar per apropar idees i aconseguir consensuar camins, de diferents formes, però que vagin en la mateixa direcció??!!, una direcció constructiva pel poble....;.i de moment, mentre ho decideixen, podem continuar gaudint de l'aliment per l'ànima que suposa ARTALROC?

És molt trits tornà a perdre un espai dedicat a l’art, m’agradaria que es pugues trobar alguna solució.

Com que tenim una ciutadania anestesiada per el neo-liberalisme i les xifres del creixement econòmic... sembla no importar gaire la notícia!
Realment es trist perdre un espai dedicat a la bellesa en les seves diferents vessants.
Si la ciutadania està anestesiada, els governants no han trepitjat mai el carrer, i per tant.... poc saben de les necessitats socials del poble!!

No ens podem deixar perdre els espais, són part escencial del teixit cultural

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic